10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMihajlovic + Mutu = Love

Mihajlovic + Mutu = Love

Raporturile dintre jucătorul român şi antrenorul Fioretinei sunt excepţionale, deşi cei doi au avut un conflict în urmă cu câţiva ani, iar declaraţiile de „dragoste“ ale tehnicianului la adresa „Briliantului“ apar aproape zilnic.

În 2003, sârbul Sinişa Mihajlovic, pe vremea aceea jucător la Lazio, îl scuipa pe Adrian Mutu în faţă în timpul unui meci cu Chelsea, echipă la care românul era legitimat. În luna iunie a acestui an, „Briliantul“, şi aşa copleşit de problemele cu dopingul, dar şi cu datoria de 17 milioane de euro către clubul Chelsea, mai primea o veste aparent proastă, Mihajlovic fiind numit antrenor la Fiorentina. Toţi vedeau ca sigură plecarea lui Mutu de la gruparea „viola“, care îi redusese şi salariul şi îl şi pusese pe lista de transferuri. Numai că salvarea lui Mutu pare să vină tocmai de la cel care îl tratase cu dispreţ în urmă cu şapte ani. Încă de la primele antrenamente ale Fiorentinei, s-a văzut că internaţionalul român se înţelege de minune cu Mihajlovic. Cei doi chiar rămân împreună după şedinţele de pregătire pe teren şi se duelează la executarea loviturilor libere, iar declaraţiile de „dragoste“ ale sârbului la adresa lui Mutu apar aproape zilnic în presa italiană. „Adrian m-a asigurat că nu vrea să plece. Cu el, Fiorentina este mai puternică. Vrem să ducem din nou Fiorentina în Liga Campionilor“, a spus Mihajlovic pentru site-ul violanews.com.
Sârbul îl compătimeşte pe Mutu şi pentru situaţia dificilă pe care o traversează, el fiind suspendat după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină. „Îmi pare nespus de rău pentru ceea ce i se întâmplă. Nu merita asta. Oricine face greşeli. Este un jucător excepţional“, a mai spus antrenorul.
„Faptul că Sinişa se distrează după antrenament nu e o noutate, dar el îi provoacă în general pe jucătorii cei mai buni din lot“, a mai scris site-ul violanews.com despre duelurile la penaltiuri sau lovituri libere dintre Mutu şi Mihajlovic.

Becali: Mutu nu mai pleacă

Victor Becali, procuratorul atacantului, a declarat că, deşi plecarea lui Mutu de la Fiorentina era dată ca sigură în urmă cu ceva timp, acum a devenit mai degrabă improbabilă. „El este jucătorul Fiorentinei, iar raporturile sale cu antrenorul Mihajlovic sunt foarte bune. Fiorentina a cerut reducerea salariului jucătorului, dar numai pe perioada suspendării. După aceea, indemnizaţia lui va fi la fel ca la început. Pentru el, cel mai important lucru este să revină pe teren. Este improbabil un transfer al său la altă echipă, a spus Becali.
Mutu a refuzat recent să ia în calcul un transfer în Qatar, de unde exista practic singura ofertă concretă pentru el. S-a vehiculat şi ideea unei plecări la Los Angeles Galaxy, după ce americanii au ratat transferul lui Ronaldinho, dar până la urmă la sediul clubului Fiorentina n-a ajuns nici un fax dinspre gruparea la care mai joacă şi Beckham.
Adrian Mutu a fost suspendat nouă luni de tribunalul antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI), după ce a fost depistat pozitiv în ianuarie cu sibutramină. Suspendarea lui Mutu va expira în octombrie. Atacantul român mai are contract cu Fiorentina până în 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS