13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSă schimbăm tradiţia!

Să schimbăm tradiţia!

Pandurii Târgu Jiu – Unirea Urziceni
Stadion
„Municipal“, astăzi, ora 18.30, GSP TV
Formaţii probabile:
Pandurii:
M. Popa – Matei, Viera, Chiricheş, Frăsineanu – Băcilă, Menassel, Pintilii, Brata – Antohi, Apostu. Antrenor Ionuţ Badea
Unirea: Arlauskis – P. Marin, Maftei, Galamaz, Brandan – Paraschiv, Matei – Onofraş, Marinescu, Neaga – Bilaşco. Antrenor Roni Levi
Vor arbitra: R. Petrescu – Ed. Crângaşu, D. Mudura.

Pandurii întâlnesc vicecampioana Unirea, o adevărată „bestia nerra“ pentru gorjeni, dar elevii lui Ionuţ Badea ar vrea să câştige acest meci de debut în ediţia 2010/2011.

Obligaţi de timpul scurt avut la dispoziţie pentru pregătire, gorjenii au schimbat garda mizând, cel puţin în startul sezonului, pe fotbaliştii aduşi în bloc de la Internaţional. Este greu de crezut că vreunul dintre jucătorii cu state vechi la Pandurii va prinde primul unsprezece atâta timp cât antrenorul Ionuţ Badea a spus că pregătirea lor fizică le dă dreptul să joace maximum o repriză. Şi la nivelul oficialilor care vor sta pe bancă va fi o schimbare, preşedintele executiv Eugen Pârvulescu îndeplinind şi rolul de delegat în locul lui Ion Ţambu.
Badea nu poate alinia în faţa vicecampioanei Unirea Urziceni cea mai bună formulă, doi dintre oamenii de bază, Voiculeţ şi D. Stan fiind accidentaţi. Debutul cu cea de-a doua forţă a campionatului trecut nu-l sperie pe Ionuţ Badea, considerând că în primul joc al sezonului valorile sunt sensibil egale. „Întâlnim o formaţie titrată. Practic este vorba de vicecampioana României, o echipă bine structurată din punct de vedere fizic şi tactic. Pe undeva este bine că jucăm prima partidă cu o echipă de un asemenea nivel. Fiecare început de campionat atrage după sine o oarecare egalizare a echipelor. Fiecare dintre cele 18 echipe va încerca să practice un fotbal ambiţios, dar, odată cu rodarea lor, echipele mai puternice se vor desprinde. Echipa din Urziceni posedă jucători de care ar trebui să ţinem cont. La echipa din Urziceni există o calitate a jucătorilor peste medie, însă noi sperăm să anihilăm sistemul lor de joc şi să putem găsi soluţii pentru faza de atac. Joacă un sistem 4-4-2 cu o compatibilitate de 4-2-3-1 pe anumite momente. Au şi puncte forte şi puncte slabe pe care le voi discuta cu jucătorii“, a spus Badea.

Miza pe victorie

Pandurii Târgu Jiu a învins o singură dată Unirea Urziceni în Liga I, în sezonul 2006-2007, scor 1-0, cu golul actualului director sportiv al gorjenilor, fostul portar Robert Bălăeţ. Dorinţă de victorie este şi acum, Badea atacându-i pe vicecampioni cu sistemele lor preferate. „Noi vom juca 4-4-2 şi 4-2-3-1 împotriva oricăror sisteme de joc folosite în Liga I. Întotdeauna, de când sunt antrenor, am pregătit echipele pentru a câştiga. Nu vor sta altfel lucrurile nici la partida de vineri. Rămâne de văzut ce vom reuşi să facem. De obicei mă feresc de titluri spumoase şi reacţii efervescente. Spun că mă interesează să câştigăm, ne interesează cele trei puncte puse în joc, rămâne ca la final să vedem ce vom reuşi. Putem să ne lamentăm că a fost o perioadă de acomodare foarte scurtă sau că nu s-a reuşit ca din punct de vedere organizatoric să fie totul perfect, sau putem să rămânem profesionişti, să intrăm în partidă cu Unirea Urziceni şi să câştigăm“, susţine Badea.
Noul tehnician al echipei gorjene a explicat modul său de documentare: „Cu cât analizezi mai mult adversarul şi îţi cunoşti mai bine echipa, cu atât ai mai multe şanse de a găsi soluţii pentru partidă. Există în cantonament discuţii, vizionări şi grupuri de lucru pe teme psihologice şi în aceste discuţii inserăm tot timpul mesaje de motivare. Există şi o motivaţie financiară, dar care este una extrinsecă şi nu intrinsecă. Motivaţia care contează cel mai mult este cea intrinsecă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS