Acasă Sport România este noua campioană europeană la tenis de masă

România este noua campioană europeană la tenis de masă

Reprezentativa feminină a ţării noastre a cucerit medalia de aur la Europenele de tenis de masă pentru juniori şi cadeţi, din Turcia.

Naţionala feminină a României a cucerit medaliile de aur pe echipe, la junioare şi cadete, în cadrul Campionatelor Europene de tenis de masă pentru juniori şi cadeţi, care au loc la Istanbul (Turcia), informează Agerpres. În finala probei pe junioare pe echipe din cadrul celei de-a 53-a ediţii a Europenelor pentru aceste categorii de vârstă, Camelia Poştoacă, Andrada Vincze, Cristina Hîrîci şi Roxana Istrate, antrenate de Elena Sebe, au învins principala favorită, Germania, cu scorul de 3-2. Este pentru al doilea an consecutiv în care junioarele noastre reuşesc să câştige medaliile de aur, după titlul cucerit anul trecut, la Praga. Cristina Hîrîci a învins-o pe Kathrin Muhlbach cu 3-1 (7, 5, -3, 4), Andrada Vincze a dispus de Anna Krieghoff cu 3-2 (4, -4, -4, 6, 11), iar Camelia Poştoacă a trecut de Muhlbach cu 3-2 (-12, -9, 7, 11, 9). Poştoacă a cedat la Sabine Winter cu 2-3 (10, -9, -4, 8, -11), iar Hîrîci a pierdut la aceeaşi Sabine Winter cu 1-3 (-3, -6, 7, -4). Medalia de aur cucerită de delegaţia noastră este a 101-a din istorie la Campionatele Europene, în probele juniorilor, fiind al nouălea titlu european cucerit de România în proba pe echipe junioare.
Până la disputarea actului final, naţionala României a reuşit să aibă o evoluţie excelentă. În semifinale, tricolorele au învins Ungaria cu 3-2, în sferturi trecuseră de Polonia cu 3-1, iar în optimi se impuseseră în faţa Suediei cu 3-1.
În Grupa D, România a învins Belarus cu 3-0, a pierdut în faţa Franţei cu 0-3 şi a învins Croaţia cu 3-1.

Parcurs de invidiat

În proba cadetelor, reprezentativa României a dispus în finală de echipa similară a Rusiei, cu scorul de 3-0, punctele fiind reuşite de Bernadette Szocs, care i-a administrat un 3-1 (9, 5, -8, 5) Ekaterinei Guseva, Irina Ciobanu, câştigătoare cu 3-2 (6, 4, -7, -6, 7) în faţa Anei Rosihina, şi de perechea Szocs / Ciobanu, care a surclasat cu 3-0 (2, 7, 4) cuplul Guseva / Rosihina.
Echipa României, care le-a mai cuprins pe Bernadett Balint şi Diana Dragnea, antrenate de Petre Arnăutu, învinsese în semifinale Germania, Polonia în sferturi, Anglia în optimi, Portugalia, Cehia şi Serbia în grupă. Fetele noastre nu au pierdut nici măcar un meci la aceste Europene de la Istanbul.
Este cea de-a 72-a medalie cucerită de reprezentanţii României la Campionatele Europene în probele cadeţilor şi al optulea titlu de Campioni Europeni cucerit de echipele României.
Echipa de juniori a terminat pe locul 14, după ce a fost învinsă de Slovacia cu scorul de 3-1, singurul punct al nostru fiind adus de Lucian Munteanu.
La cadeţi, România s-a clasat pe 10, după un eşec clar, scor 0-3, în faţa Portugaliei.

Exit mobile version