18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova serveşte tenis de calitate

Craiova serveşte tenis de calitate

Iubitorii tenisului vor avea parte de meciuri de calitate în această săptămână la Baza Sportivă „Popeci“, unde se desfăşoară un turneu ITF, de 10.000 de dolari, care face parte din circuitul BCR Futures România şi este sub egida FRT.

Ediţia a şasea a „Trofeului Popeci“ a debutat ieri-dimineaţă, după ce, în prealabil, a avut loc o conferinţă de presă în care organizatorii au făcut o scurtă prezentare a competiţiei, care se anunţă extrem de disputată. Acest turneu de 10.000 de dolari face parte din circuitul BCR Futures România, care cuprinde o serie de 17 astfel de întreceri (nouă masculine şi opt feminine), care îşi vor afla câştigătorii la sfârşitul lunii septembrie. „Trofeul Popeci face parte din circuitul de tenis al României, care a stârnit interesul multor tenismeni din afara ţării. Vor participa 32 de sportivi, dintre care 29 sunt clasaţi în Top 1.000 ATP, câştigătorul turneului urmând să fie premiat cu 18 puncte ATP. Sunt participanţi din peste 15 ţări. Am avut un turneu de calificări complet, ba chiar au rămas pe dinafară şase sportivi“, a spus Nicolae Burlan, unul dintre organizatori. „Nu vreau să părem nişte lăudăroşi, dar suntem la a 6-a ediţie şi, în afară de Bucureşti, suntem singurul oraş care a reuşit să «prindă» două turnee. Cred că ar fi păcat să pierdem această tradiţie şi cred că, dacă o să ne unim eforturile, o să vrem să organizăm un turneu mult mai mare. Sunt convins că federaţia ne va sprijini să aducem aici o competiţie chiar de 25.000 de dolari, unde vor veni sportivi din primii 200 de jucători ai lumii“, a punctat Burlan, fiind completat de directorul bazei sportive, Narcis Mohora: „Ne-am străduit să creăm toate condiţiile necesare unei bune desfăşurări şi cred că am reuşit. Pe viitor vom încerca să găzduim acest concurs cu premii şi mai mari“.
Supervizorul din partea ITF, Dan Nicolae, s-a declarat mulţumit de condiţiile găsite şi de interesul craiovenilor pentru tenis: „Din punct de vedere organizatoric, lucrurile stau foarte bine, cel puţin până acum, iar dacă se va continua în aceeaşi notă va fi unul dintre cele mai bune turnee din ţară. Dacă nu mă înşel, în afară de Bucureşti, Craiova este singurul oraş care organizează atât turneul de fete, cât şi cel de băieţi. Este foarte bine că acest sport este foarte iubit aici, în Bănie“.

Mărinică Dincă: Suntem alături sufleteşte!

La conferinţa de presă desfăşurată înaintea primelor confruntări de pe tabloul principal, a fost prezent şi viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă, acesta afirmând că îşi doreşte ca primăria să poată participa şi financiar la ediţiile viitoare. „Aş vrea să felicit organizatorii, în primul rând. În ediţiile precedente, şi noi am susţinut financiar acest eveniment. Din păcate, din cauza crizei, în acest an nu am putut să o facem din nou, cu atât mai mult este de apreciat gestul domnului Popeci. Acum suntem alături sufleteşte. Am înţeles că o asemenea competiţie mai este organizată doar în câteva oraşe mari, Bucureşti, Piteşti, Bacău, Braşov, Cluj, Iaşi, Arad, ceea ce arată că municipiul Craiova îşi păstrează talia şi nivelul sportiv. Din punct de vedere al organizării turneului, avem experienţa ediţiilor anterioare şi sunt convins că nu vor fi probleme şi cu siguranţă spectacolul va fi la el acasă. M-am uitat şi eu pe lista concurenţilor şi mă bucură faptul că sunt şi jucători din primii 400, 600. Cred că prin perseverenţă, atât a organizatorilor şi sponsorilor, cât şi a Primăriei Craiova, în măsura în care lucrurile vor reveni la normal din punct de vedere financiar, acest turneu va fi din ce în ce mai puternic“, a afirmat Mărinică Dincă.

„Trofeul Popeci“ – ediţia a 6-a
Iată rezultatele înregistrate în dimineaţa primei zile de concurs, în turul inaugural: Jiri Skoloudik (Cehia, nr. 3) – Vasile Antonescu 6-4, 6-1; Robert Coman – Krijtijan Mesaros (Croaţia) 6-7, 7-6, 6-4; Gilad Ben Zvi (Israel, nr. 8) – Charalampos Kapogiannis (Grecia) 5-7, 6-2, 6-2; Adrian Laurenţiu Gavrilă / Sebastian Ionescu – Jaymon Crabb (Australia) / Patrick Davidson (SUA) – 6-3, 6-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII