Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Nicoleta Grasu, pe locul doi la Paris
Atleta Nicoleta Grasu a ocupat locul doi în proba de aruncarea discului din cadrul reuniunii de atletism de la Paris/Saint-Denis, a noua etapă a Ligii de Diamant, informează Agerpres. Sportiva noastră a înregistrat o performanţă de 63,78 metri şi a fost depăşită de cubaneza Yarelis Barrios (65,53 metri), în timp ce locul trei i-a revenit croatei Sandra Perkovic (63,62 m). În proba masculină de triplusalt, Marian Oprea a terminat pe locul şapte, cu o săritură de 16,8 metri, podiumul fiind ocupat, în ordine, de cubanezii David Giralt (17,49 metri) şi Alexis Copello (17,45 m), precum şi de ucraineanul Viktor Kuzneţov (17,21 m). Tot în cadrul reuniunii de la Paris/Saint-Denis, americanul David Oliver a realizat cea mai bună performanţă mondială a anului în proba de 110 m garduri, fiind înregistrat cu timpul de 12 secunde şi 89 de sutimi, la fel şi kenyanul Brimin Kiprop Kipruto, campion olimpic, în proba de 3.000 de metri obstacole, care s-a impus cu 8 minute şi 90 de sutimi. Şi în proba masculină de 400 de metri s-a stabilit cea mai bună performanţă mondială a anului, americanul Jeremy Wariner câştigând concursul cu timpul de 44 de secunde şi 49 de sutimi.  Cursa masculină de 100 de metri a fost adjudecată de jamaicanul Usain Bolt (9.84), care a fost urmat de compatrioţii săi, Asafa Powell (9.91) şi Yohan Blake (9.95).

33 de atleţi vor merge
la Europene

Delegaţia României la Campionatul European de atletism pentru seniori, programat între 27 iulie şi 1 august, la Barcelona, va cuprinde 33 de sportivi, 21 de fete şi 12 băieţi, care au ca obiectiv cucerirea a una-două medalii şi patru-cinci calificări în finale, informează Agerpres. Consiliul federal al FR de Atletism, întrunit ieri după campionatele naţionale de la Bucureşti, a aprobat lotul naţional care va participa la CE 2010, acesta fiind compus din următorii sportivi: Andreea Ogrezeanu (100, 200 m), craioveanca Liliana Bărbulescu (1500 m), Roxana Bârcă (5000 m), Angela Moroşanu (400 mg, 4×400 m), craioveanca Ancuţa Bobocel (3000 m obsacole), Cornelia Deiac (lungime), Viorica Ţigău (lungime), Adelina Gavrilă (triplusalt), Carmen Toma (triplusalt), Alina Popescu (triplusalt), Georgiana Zarcan (înălţime), Nicoleta Grasu (disc), Maria Negoiţă (suliţă), Felicia Ţilea (suliţă), Bianca Perie (ciocan), Mirela Lavric (800 m, 4×400 m), Adelina Pastor (4×400 m), Bianca Razor (4×400 m), Ana Maria Ioniţă (4×400 m), Lidia Simon (maraton), Daniela Cârlan (maraton), Cristian Vorovenci (800 m), craioveanul Marius Ionescu (10.000 m), Marian Oprea (triplusalt), Mihai Donişan (înălţime), Sergiu Ursu (disc), Nagy Attila Csongr (400 mg, 4×400 m), Cătălin Câmpeanu (400 m, 4×400 m), Silviu Casandra (20 km marş), Mihai Grasu (disc), Alexandru Mihăilescu (110 mg), Adrian Drăgan (4×400 m) şi Iulian Geambazu (4×400 m).

Răzvan Florea, elogiat de ministrul Funeriu
Ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, Daniel Petru Funeriu, a dat publicităţii o scrisoare deschisă cu prilejul retragerii din activitate a înotătorului Răzvan Florea, în care i-a mulţumit sportivului pentru performanţele reuşite în cariera „încheiată prematur“. „Retragerea din activitate a unui mare campion este, de fiecare dată, prilej de tristeţe şi de melancolice aduceri aminte. Răzvan Florea se retrage – inexplicabil pentru mine – la numai 29 de ani, vârstă propice încă performanţelor la vârf. Este opţiunea lui să se retragă în plină glorie şi trebuie să îi respectăm decizia“, a scris Funeriu, citat de la Agerpres. „Răzvan Florea este cel mai galonat înotător din istoria nataţiei româneşti. Un sportiv admirabil, un etalon pentru generaţiile viitoare şi un om care ne-a făcut să fim mândri ca suntem români într-un sport în care până la el rezultatele internaţionale nu ne dădeau prea multe speranţe. Îţi mulţumim, campionule!“, a completat Funeriu. Răzvan Florea, multiplu medaliat la campionatele mondiale şi olimpice, având în palmares 100 de titluri de campion al României şi 57 de recorduri de seniori şi juniori, s-a retras joi din activitate, cu ocazia Campionatelor Naţionale, desfăşurate în Bucureşti.

Lipă, emoţionată cu ocazia Zilei Canotajului Românesc
Preşedintele clubului Dinamo, chestorul Elisabeta Lipă, a concurat sâmbătă, pe lacul Herăstrău, cu ocazia Zilei Canotajului Românesc, la un concurs alături de fostele sale coechipiere din ambarcaţiunea de 8+1, informează Mediafax. Lipă împreună cu Aurica Bărăscu, Ioana Papuc, Georgeta Crăciun, Veronica Cochelea, Constanţa Burcică, Georgeta Andrunache, Doina Ignat şi cârmaciul Elena Georgescu au câştigat concursul, la finele căruia Elisabeta a mărturisit că a avut foarte „multe emoţii la revenirea în apă“. O altă legendă a canotajului românesc, Georgeta Andrunache, medaliată cu aur la JO de la Beijing, a precizat că sportivele nu şi-au primit încă banii pentru rezultatele obţinute: „Încă nu ne-am primit banii pentru rezultatele de la Beijing, din 2008. O să mergem în audienţă la minister să vedem ce se întâmplă“. În cadrul Zilei Canotajului Românesc a fost organizată şi o licitaţie în urma căreia s-au strâns 3.675 de lei, o sută de euro şi o sută de dolari, aceşti bani urmând să ajungă la sinistraţii din Moldova.

„Stejarii“, prea buni
pentru Tunisia

Cochetul stadion „Gloria“, din Buzău, a găzduit sâmbătă partida de rugbi dintre România şi Tunisia, din recalificările Cupei Modiale, „stejarii“ impunându-se lejer, cu scorul de 56-13, conform rugby.ro. La acest succes extrem de important au contribuit în mod evident Dimofte (1 eseu), Fercu (1 eseu), Vlaicu (1 eseu şi eseu de penalizare), Calafeteanu (1 eseu), Petre (1 eseu), Dumbravă (3 lovituri de pedeapsă şi 5 transformări) şi Vlaicu (1 eseu). În urma acestui succes, elevii lui Romeo Gontineac şi Steve McDowall au trecut de încă un hop important în drumul către Cupa Mondială, însă „biletele“ pentru turneul final din 2011, găzduit de Noua Zeelandă, pot fi obţinute doar după „dubla“ cu Uruguay, din luna noiembrie a acestui an. Echipa sud-americană şi-a obţinut dreptul de a juca în ultimul tur al recalificărilor în urma victoriei clare cu Kazakhstanul, scor 44-7.

Tecău a triumfat la Bastad
Perechea formată din românul Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt a câştigat ieri finala probei de dublu din cadrul turneului de la Bastad (Suedia), dotat cu premii în valoare totală de 450.000 de euro. Tecău şi Lindstedt au învins în finală perechea italiană Andreas Seppi/Simone Vagnozzi, în două seturi, cu scorul de  6-4, 7-5. Perechea Horia Tecău/ Robert Lindstedt a ajuns în acest an şi în finala de la Wimbledon, pe care a pierdut-o în faţa dublului Jurgen Melzer/ Philipp Petzschner (Austria – Germania). În clasamentul ATP de dublu, Tecău ocupă locul 26, cu 2.964 de puncte, şi va continua să urce cu siguranţă după rezultatul bun obţinut la Bastad.

Exit mobile version