12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGăzarii s-au pus pe treabă

Găzarii s-au pus pe treabă

Gaz Metan CFR şi-a reluat ieri-dimineaţă pregătirile pentru noul sezon competiţional, la finele căruia şi-a propus să termine între primele cinci echipe din serie.

 

Formaţia craioveană Gaz Metan CFR şi-a reluat de ieri-dimineaţă antrenamentele, „catalogul" strigat de „principalul" Ionel Gane şi „secunzii" Dragoş Bon, Ionel Luţă şi Marian Vulpe cuprinzând 23 de jucători. Singurul absent a fost Alex Neacşa, învoit de conducere până marţi, iar surpriza a constituit-o un portar spaniol. „Este vorba de Marcos Cogorza, un portar tânăr din Liga a III-a spaniolă, de la Mutilvera de Pamplona, din zona unde am jucat eu, şi a venit să se antreneze cu noi. Să-l vedem la treabă, după care ne pronunţăm în privinţa lui", a punctat „Jerry" Gane.

Un prim obiectiv stabilit „găzarilor" este „să joace un fotbal frumos şi curat şi să se obişnuiască cu victoriile", apoi să se claseze în primele cinci echipe, pentru ca „promovarea să vină în sezonul 2011-2012", după cum spunea „Jerry" Gane. „Ne dorim un sezon bun, pentru că rezultatele din campionatul trecut ne dau speranţe. Ne aşteaptă o nouă provocare şi avem multe de făcut, sperăm să reuşim o clasare mult mai bună decât cea de anul trecut şi, totodată, să practicăm un fotbal mult mai plăcut. Anul acesta nu se pune problema promovării. Noi avem un proiect pe doi ani, iar anul acesta vrem să ne consolidăm din toate punctele de vedere, ca să putem ataca în sezonul viitor mult mai decişi Liga I", a spus „Jerry" Gane. „Am adus trei jucători pe care mi i-am dorit foarte mult, Silviu Ciucă, Laurenţiu Boroiban şi Eduard Stoica, jucători cu experienţă, care cred că ne vor ajuta mult pentru că au o experienţă în Liga a II-a. În proporţie de 95 la sută mi-am definitivat lotul, dar asta nu înseamnă că pe parcursul pregătirii nu vor mai veni şi alţi jucători în probe, iar dacă mă conving, unul sau doi pot să rămână. Dacă nu, rămân cu lotul acesta de 23 de jucători, în care eu am mare încredere", a mai spus antrenorul formaţiei de la „Depou", excluzând posibilitatea ca unii dintre jucători să dea curs unor posibile oferte.

 

„Uşor-uşor, ne construim un viitor frumos“

 

În privinţa viitorului, „Jerry" Gane, care a spus că şi-ar dori ca echipa sa să joace măcar din retur pe stadionul „Ion Oblemenco", a vorbit despre bugetul pe care îl are la dispoziţie, dar şi despre planul de „bătaie" din perioada precompetiţională. „În privinţa bugetului stăm binişor, e linişte. Am vorbit şi cu alţi oameni de afaceri serioşi care vor să vină lângă noi şi aşteptăm să ne dea OK-ul, pentru că avem nevoie de o susţinere financiară mai bună. Nu putem să spunem că stăm rău, dar nici bine. Suntem ca anul trecut, avem un buget normal, care ne asigură o oarecare linişte şi stabilitate, iar în momentul când ai aceste două lucruri se poate lucra bine. Suntem o echipă care, uşor-uşor, ne construim un viitor frumos", a punctat antrenorul craiovenilor de la „Depou". „Amicalul cu Universitatea, de pe 17 iulie, se va juca la Severin, a rămas să se stabilească ora de disputare. Va fi o perioadă de antrenamente pe care le vom face aici, cu un minicantonament la hotel Parc, apoi vom pleca la sfârşitul lunii în Serbia, la Donji Milanovac, unde vom avea cel puţin patru meciuri de verificare, şi mai sunt câţiva adversari pe care o să vi-i spunem zilele următoare", a încheiat „Jerry" Gane.

„Găzarii" vor efectua astăzi de dimineaţă vizita medicală, iar de la ora 16.00 au programată o şedinţă de pregătire la stadionul „Extensiv", locaţie care va găzdui, de altfel, toate antrenamentele până la plecarea în Serbia, la „Depou" urmând să aibă loc unele lucrări.

Gaz Metan CFR Craiova

Lotul pe care îl are la dispoziţie antrenorul „Jerry“ Gane pentru sezonul 2010-2011: portari: Victor Râmniceanu, Silvian Ciucă; fundaşi: Cosmin Cruşoveanu, Laurenţiu Preda, Octavian Nicola, Paul Irimescu, Mihnea Firoiu, Flavian Roşianu; mijlocaşi: Eugen Rioşeanu, Ionuţ Pătrană, Mario Găman, Cătălin Niţă, Ionuţ Mitroi, Alex Neacşa, Dorin Rădoi, Olivian Surugiu, Eduard Stoica; atacanţi: Alin Vigariu, Patrian Trifu, Dan Oprea, Laurenţiu Boroiban, Yuki Nakamura, Alex Mirescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII