8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, mobilizare de la început

Ştiinţa, mobilizare de la început

Alexandru Boc, cel care a înlocuit reprezentantul Universităţii la tragerea la sorţi, crede că oltenii nu se vor mai confrunta cu problemele şi emoţiile campionatului trecut, dar pentru asta ei trebuie să strângă rândurile din prima etapă.

 

– Ce i-aţi făcut Universităţii Craiova la tragerea la sorţi: oltenii, în primele patru etape, întâlnesc trei formaţii de top, CFR Cluj, Steaua, FC Timişoara?

– Cum Universitatea n-a trimis pe nimeni la tragerea la sorţi, Mitică (Dumitru Dragomir, preşedintele LPF – n.r.) a zis „trage Sandu Boc, că a jucat la Craiova!". Şi atunci am…tras în locul Universităţii, singurul club din Liga I care nu a avut reprezentant. Craiova avea, la tragere, numărul patru, nota mea de la şcoală! Glumim, dar este inexplicabilă absenţa Universităţii. Nici măcar n-au anunţat că nu participă. Chiar am început cu câteva minute întârziere crezând că totuşi vine cineva de la Craiova la tragerea la sorţi. Nu mai spun că, de fapt, regulamentul prevede ca obligatorie participarea unui reprezentant al clubului la tragerea la sorţi, dar dacă Craiova n-a putut, asta e. Cine ştie ce probleme au apărut la club, dar, repet, nu au comunicat la LPF absolut nimic de absenţă.

 

De ce nu se stinge conflictul dintre Primăria Craiovei şi Ştiinţa?

 

– Finanţatorul Ştiinţei speră ca oltenii să obţină cât mai multe puncte posibile, afirmând că Universitatea nu este cu nimic mai prejos decât CFR Cluj sau Steaua…

– Şi eu zic că Universitatea în acest sezon nu se va confrunta cu problemele şi emoţiile campionatului trecut, atunci când oltenii au stat cu frica în sân până în ultima etapă, ci vor avea un alt fel de sezon, mai bun. Argumente? Peste echipă a mai trecut un sezon, sunt şi păţiţi, iar oltenii ştiu să se mobilizeze în asemenea momente. Trebuie însă o moblizare, ca să zic aşa, chiar de la primele meciuri ale campionatului pentru a nu mai avea situaţia din campionatul 2009/2010. Până una alta însă, la Craiova este o mare secretomanie în privinţa mutărilor din lot… Totodată, am înţeles că Universitatea va disputa meciurile de acasă tot la Turnu Severin… Am mai spus-o, nu numai eu, că locul Ştiinţei este pe „Ion Oblemenco".

– Universitatea este club privat, iar deciziile sunt luate de cel care investeşte, aşă că alte opinii par a fi de prisos în acest moment.

– Am fost la un meci jucat de olteni pe „Municipalul" din Turnu Severin şi am văzut că şi acolo Universitatea Craiova este iubită, dar asta-i o altă discuţie. De ce a plecat echipa din Craiova şi de ce nu revine? Asta-i o întrebare al cărui răspuns se află numai în Craiova. Nu înţeleg de ce nu s-au rezolvat problemele care au fost între club şi autorităţile locale. A fost, din câte am înţeles, un conflict între primarul (fost) Antonie Solomon şi finanţatorul Adrian Mititelu. Acum, din păcate, domnul Solomon nu mai este la Primăria Craiovei, aşa că nu înţeleg de ce nu se găseşte soluţia stingerii unui conflict din care au pierdut, printre alţii, suporterii Universităţii, şi nu numai. Apoi, nu este păcat să se deterioreze stadionul „Ion Oblemenco"?

 

Revenirea Craiovei Maxima la club, un fapt pozitiv

 

– Asta-i situaţia. Un fapt pozitiv este revenirea la Universitatea a lui Geolgău (preşedinte), Ţicleanu (antrenor principal), Lung (antrenor cu portarii), adică Adrian Mititelu, nota bene, a readus o parte din Craiova Maxima la club!

– Din păcate, nu joacă ei! Ei, „săracii", pot să dea un sfat, să mobilizeze echipa şamd., dar alţii evoluează pe teren. Este însă un lucru, într-adevăr, pozitiv din mai multe puncte de vedere, inclusiv al relaţiei cu suporterii.

– Cum vedeţi acest campionat, la fel de aprig ca în ediţia 2009/2010?

– Nu ştiu dacă va fi la fel de aprig. Zic asta datorită crizei din România care a lovit majoritatea cluburilor. Mulţi au deja probleme financiare, cine ştie ce se mai poate întâmpla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII