10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM Craiova s-a întărit cu Ialomiţeanu, Crap şi Dumitru

SCM Craiova s-a întărit cu Ialomiţeanu, Crap şi Dumitru

Victorina Bora, antrenoarea echipei feminine de handbal din Bănie, nou-promovată în Liga Naţională, a spus că aceste trei jucătoare sunt singurele achiziţii din pauza competiţională.

 

Sport Club Municipal (SCM) Craiova a dezvăluit ieri numele handbalistelor transferate la clubul oltean. Pentru a întări echipa, nou-promovată în Liga Naţională, antrenoarea-jucătoare Victorina Bora a adus trei jucătoare: Dana Crap (inter, 1,83 m, 25 ani), Mihaela Ialomiţeanu (portar, 1,82 m, 23 ani) şi Mariana Dumitru (pivot, 1,74, 23 ani).

Dana Crap a evoluat în sezonul trecut la Universitatea Jolidon Cluj, Mihaela Ialomiţeanu a jucat la CSM Cetate Deva, iar Mariana Dumitru a îmbrăcat tricoul divizionarei A CSM Ploieşti. Toate au venit în Bănie deoarece şi-au încheiat înţelegerile cu echipele la care au activat.

Victorina Bora a precizat că aceste trei fete vor fi singurele transferuri pentru SCM: „Sunt foarte mulţumită de campania de achiziţii. Acestea sunt jucătoarele pe care mi le-am dorit, au experienţă şi mă bucur că au semnat cu noi. Deocamdată nu am stabilit nimic la capitolul plecări".

Mariana Dumitru evoluează pe acelaşi post ca şi antrenoarea Bora, dar nu se teme de concurenţă. „Am ce învăţa de la doamna Bora. Ne cunoaştem de câţiva ani, de când eu jucam la junioare I şi dumneaei era antrenoare la junioarele de la Energetic Râmnicu Vâlcea, şi am ţinut mereu legătura", a spus Mariana, bucureşteancă la origini. Şi portarul Mihaela Ialomiţeanu este tot bucureşteancă, dar în ultimii ani a jucat pentru Deva, prima dată la Remin, apoi la Cetate. „Am avut oferte de la mai multe echipe, dar am ales Craiova deoarece oamenii de aici sunt oneşti, sunt din lumea sportului şi vor să facem performanţă. Am venit aici cu sufletul deschis şi cu dorinţa de a face o figură frumoasă în Liga Naţională", a spus ieri Ialomiţeanu, care a fost adversara noii sale echipe la turneul amical Cupa Craiovei, turneu la care a fost desemnată cel mai bun goalkeeper. Mihaela a făcut parte din loturile naţionale, la junioare şi tineret, şi a fost în pregătire şi cu lotul de senioare, în perioada în care selecţioner era Gheorghe Tadici. O dată cu venirea Mihaelei Ialomiţeanu, lotul SCM are patru portari, aceasta alăturându-se lui Ildiko Barbu, Ana Maria Ionesi şi Maria Vlăsceanu. Fiind perioadă de criză, clubul, probabil, va renunţa la una dintre ele.

 

Cantonament
în Macedonia

 

Handbalistele sunt primele din clubul craiovean care au început pregătirea, deoarece debutează mult mai devreme în campionat, pe 5 septembrie.

Jucătoarele s-au reunit aseară, la Sala Sporturilor „Ion Constantinescu" din Bănie, iar în această dimineaţă au programat primul antrenament.

Până pe 10 iulie, fetele se vor pregăti la Craiova, apoi vor efectua un cantonament în Macedonia, în localitatea Nov Dorjan. „Avem toate condiţiile acolo şi ca preţ este mai ieftin ca în România. Poate facem şi nişte amicale, pe lângă antrenamente", a spus Victorina Bora. Obiectivul formaţiei din Bănie în noul sezon este evitarea retrogradării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU