11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncep testele pentru alb-albaştri

Încep testele pentru alb-albaştri

Oltenii s-au acomodat repede în Austria. Marţi seară au făcut un prim antrenament la Kaprun, iar de ieri s-a trecut la regim de două antrenamente, tehnicianul Aurică Ţicleanu intrându-şi în rol. „Chiose" este mereu aproape de fotbalişti, îi încurajează şi îi motivează, încercând să creeze un cadru propice pregătirii şi, în acelaşi timp, să-şi atragă jucătorii de partea sa. Pentru pregătiri, craiovenii au la dispoziţie două terenuri, însă pentru a ajunge la ele de la hotel se parcurg aproape 15 km. Mâine, juveţii vor avea de trecut primul test pe pământ austriac, urmând să întâlnească, cel mai probabil, o echipă de amatori din zonă, deşi s-a anunţat că şi formaţia Saturn Moscova ar fi dispusă să-şi mobilizeze rezervele pentru un amical. Următorii adversari ai Ştiinţei vor fi, în ordine, Fleetwood Town (Liga a V-a engleză) – pe 4 iulie, Neftchi Baku (Azerbaidjan) – pe 6 iulie şi NK Osijek (Croaţia) – pe 8 iulie. Alb-albaştrii şi-au programat partidele de verificare în aşa fel încât să crească treptat gradul de dificultate a meciurilor, sperând ca la partida cu Juventus de pe 11 iulie să atingă forma sportivă maximă. La meciul cu „Bătrâna Doamnă" şi-au anunţat prezenţa patronul echipei, Adrian Mititelu, dar şi mai mulţi fani ai Universităţii, care vor să vadă echipa la lucru, înaintea unui nou sezon.

Lotul alb-albastru va mai primi întăriri în această vară. În primul rând, este aşteptat să se alăture craiovenilor şi Julius Wobay. În aceste zile, leonezul ar putea ateriza în Bănie, după o întârziere de două săptămâni. Apoi, oficialii olteni încearcă să mai facă un transfer până pe 15 iulie, însă jucătorul care va veni nu va fi nici fundaş central, nici fundaş stânga, aşa cum se aşteaptă fanii olteni. La revenirea în ţară, Ştiinţa va mai susţine un meci de verificare, care va fi şi unul de prezentare a lotului, probabil cu Gaz Metan CFR Craiova, pe 17 iulie, însă nu a fost stabilit locul unde se va desfăşura. Având în vedere că Universitatea va juca şi sezonul viitor la Severin, este de aşteptat ca acest ultim meci să aibă loc pe stadionul de la malul Dunării, care până la toamnă va avea şi instalaţie de nocturnă, lucrările demarând deja.

Până să aflăm cine mai vine la Universitatea şi unde va fi meciul de prezentare, trebuie spus că astăzi se va stabili ţintarul ediţiei 2010/2011 a Ligii I. Tragerea la sorţi a programului campionatului de fotbal Liga I se va desfăşura la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, de la ora 12.00. Până la tragerea la sorţi era stabilit că noul campionat va debuta pe 24 iulie şi se va încheia pe 21 mai 2011. Prima fază a Cupei României va începe pe 17 iulie, iar finala competiţiei se va disputa pe 25 mai.

După echipa mare, şi „satelitul" Ştiinţei şi-a reluat pregătirile. Retrogradată din eşalonul trei la judeţ, echipa lui Petrişor Bondrea a fost remaniată, acesta urmând să se bazeze în noul campionat pe jucători care au evoluat în ediţia trecută la juniori republicani A şi B. Pentru elevii lui Bondrea urmează o perioadă de pregătire cu unu şi două antrenamente pe zi, dar şi cu câteva meciuri amicale. Universitatea II Craiova va debuta în Liga a IV-a Dolj pe 6 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII