10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPortughezii nu se tem de răzbunarea spaniolilor

Portughezii nu se tem de răzbunarea spaniolilor

După şase ani de aşteptare, Casillas, Puyol, Xavi şi Torres pot să-şi ia revanşa în faţa lusitanilor pentru înfrângerea suferită în 2004, la CE.

 

Optimile de finală ale Campionatului Mondial 2010 se vor încheia astăzi, când sunt programate ultimele două partide din această fază a competiţiei. La Pretoria, pe arena „Loftus Versfeld", se va disputa, de la ora 17.00, meciul dintre Paraguay şi Japonia, în timp ce, de la ora 21.30, se va desfăşura, la Cape Town, întâlnirea dintre Spania şi Portugalia. Ne aşteptăm la două partide cu goluri multe, toate cele patru echipe implicate fiind de profil ofensiv.

 

Paraguay – Japonia

 

Paraguay a ajuns în această fază a competiţiei din postura de câştigătoare a Grupei F, în care Italia, campioana mondială en-titre, a ocupat ultimul loc şi a plecat acasă. Sud-americanii au acumulat în total cinci puncte, având o victorie cu Slovacia, scor 2-0, şi două egaluri: 1-1 cu Italia şi 0-0 cu Noua Zeelandă.

Selecţionerul Paraguayului, Gerardo Martino, a spus că este mulţumit de calificare, însă nu şi de jocul prestat de elevii săi în ultimul meci, cel cu Noua Zeelandă. „Sunt foarte mulţumit de calificare, nu şi de evoluţia noastră din ultima partidă. Sper ca în meciul din optimi cu Japonia să putem face mai mult, altfel vom fi eliminaţi", a spus Martino.

La rândul său, Japonia a ajuns în optimi de pe locul al doilea al Grupei E, unde a acumulat şase puncte, cu trei mai puţine decât lidera Olanda, dar înaintea naţionalelor Danemarcei (3 puncte) şi Camerunului (0 puncte). Victoria Japoniei din primul meci cu Camerun, scor 1-0, le-a dat încredere niponilor în forţele proprii. Chiar dacă a pierdut, cu 0-1, al doilea meci cu Olanda, naţionala Japoniei s-a impus în stil de mare echipă în confruntarea decisivă cu Danemarca, scor 3-1, şi a obţinut calificarea în fazele eliminatorii ale turneului final din Africa de Sud. Japonia s-a calificat doar pentru a doua oară din faza grupelor la un Campionat Mondial, în cele patru participări. Precedenta ocazie când au jucat în optimi a fost în 2002, la turneul găzduit împreună cu Coreea de Sud. Reprezentativa care a încheiat atunci parcursul niponilor a fost Turcia, învingătoare cu 1-0, ulterior medaliată cu bronz la Mondial.

 

Spania – Portugalia

 

În Spania este fierbere înaintea acestei dispute, după ce toată lumea a aşteptat şase ani o înfruntare cu Portugalia, pentru a-şi lua revanşa în faţa lusitanilor. Pe 20 iunie 2004, la Lisabona, într-o partidă contând pentru Campionatul European, Spania era învinsă de Portugalia, scor 0-1, şi rata calificarea. Echipa antrenată atunci de Inaki Saez se vedea eliminată timpuriu, după ce câştigase un meci în faţa Rusiei, remizase cu Grecia, cea care avea să devină campioană europeană, şi fusese învinsă de Portugalia. Din acea echipă care s-a întors frustrată acasă, la turneul final din Africa de Sud joacă şase fotbalişti, care au şansa să-şi ia revanşa: Casillas, Capdevila, Marchena, Puyol, Xavi, Xabi Alonso şi Torres.

Spania are unele probleme de efectiv, mijlocaşul Xabi Alonso suferind o entorsă la glezna dreaptă în victoria cu Chile (2-1), din cauza căreia ar putea rata jocul din optimi cu lusitanii. Xabi Alonso s-a accidentat în urma unui tackling înaintea pauzei, dar a continuat până în minutul 73, când a fost înlocuit cu Martinez. Şi Fernando Torres, schimbat cu Fabregas (‘55), a acuzat unele probleme musculare, staff-ul medical al naţionalei spaniole făcânt tot posibilul pentru a-l recupera.

La rândul său, selecţionerul Portugaliei, Carlos Queiroz, s-ar putea vedea nevoit să nu-l poată utiliza pe Danny, care este lovit la coapsa stângă, însă va reveni în echipă coordonatorul de joc Deco. Oricum, Queiroz nu se teme de confruntarea cu Spania şi susţine că echipa sa are forţa să se impună în duelul cu trupa lui Del Bosque. „Nu o să vorbesc prea mult de Spania şi de ceea ce a făcut la acest Mondial. Toată lumea ştie că e una dintre cele mai puternice formaţii din lume, e foarte bine organizată şi va fi dificil. Avem şanse 50-50 în acest meci", a spus Queiroz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS