17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOlanda a ajuns în sferturi

Olanda a ajuns în sferturi

Olanda – Slovacia 2-1

Stadion „Moses Mabhida“, Durban, spectatori 65.000.

Au marcat: Robben ‘17, Sneijder ‘84 / Vittek ‘90+3 (penalti).

Olanda: Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst – Van Bommel, De Jong – Kuyt, Sneijder (‘90 Afellay), Robben (‘70 Elia) – Van Persie. Selecţioner: Bert van Marwijk.

Slovacia: Mucha – Pekarik, Skrtel, Durica, Zabavnik (‘87 Jakubko) – Weiss, Kucka, Stoch – Hamsik (‘87 Sapara) – Vittek, Jendrisek (‘71 Kopunek). Selecţioner: Vladimir Weiss.

A arbitrat: Alberto Undiano (Spania).

Slovacia, echipă care a trimis acasă campioana mondială en-titre, Italia, nu a mai putut să producă o nouă surpriză în optimile competiţiei din Africa de Sud şi a fost eliminată de Olanda. Batavii s-au impus la pas, fără să strălucească, scor 2-1, prin golurile marcate de Robben (‘17) şi Sneijder (‘86), în timp ce pentru slovaci a punctat Vittek (‘90+3).

Slovacia a început curajos meciul şi a avut un prim şut spre poarta lui Stekelenburg în minutul 2, dar s-a stins treptat, iar olandezii au preluat controlul jocului. Sneijder şi Robben au încercat vigilenţa lui Mucha, dar acesta a fost la post. Portarul slovac a fost până la urmă învins în minutul 17, când Robben a depăşit doi adversari şi l-a învins cu un şut bine plasat la colţul scurt. După gol, olandezii au preferat un joc de aşteptare şi au dat slovacilor posibilitatea să se apropie de poarta lui Stekelenburg. Elevii lui Vladimir Weiss au creat panică în apărarea adversă în special la fazele fixe, din minutele 30 şi 31, când Skrtel şi Jendrisek au fost blocaţi de apărătorii adverşi. Prima repriză s-a încheiat cu o reluare mult pe lângă poartă, de la 6-7 metri, a olandezului Van Persie.

Repriza secundă a fost mai spectaculoasă şi a început cu două ocazii ale Olandei. Mai întâi şutul lui Robben a fost respins în corner de Mucha, iar la faza imediat următoare centrarea aceluiaşi jucător a fost respinsă de un fundaş. Slovacii au ratat două ocazii imense prin Stoch (‘67) şi Vittek (‘68), dar ambii au şutat pe centrul porţii, iar Stekelenburg a respins. Şi cum ocaziile, în general, se răzbună, Sneijder a majorat diferenţa de pe tabelă cu un şut din careu, în minutul 86. Slovacii au avut timp să reducă din handicap, prin Vittek (‘90+3, din penalti).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS