5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNeumann a fost prezentat oficial

Neumann a fost prezentat oficial

Antrenorul american John Carl Neumann a fost prezentat oficial ca selecţioner al naţionalei masculine de baschet a României, acesta declarând că abia aşteaptă să se apuce de treabă. „Vreau să lucrez în perioada următoare cu toţi antrenorii români de baschet, iar principala misiune este modificarea mentalităţii în aceea de învingători", a spus Neumann (59 de ani, 2,01 metri), care a evoluat timp de opt sezoane în NBA, jucând pentru Chicago Bulls, Indiana Pacers şi Los Angeles Lakers. Este căsătorit şi are cinci copii, trei fete şi doi băieţi. De-a lungul timpului a antrenat în Belgia, Grecia, Germania, Cipru, Israel, Kuweit, Arabia Saudită, Liban, China şi Japonia. În 2002 a calificat, în premieră, naţionala Libanului la Campionatul Mondial.

„Suntem onoraţi să avem un antrenor cu un CV impresionant atât ca jucător, cât şi ca tehnician. Obiectivul echipei reprezentative masculine este câştigarea tuturor meciurilor din preliminariile CE 2011", a declarat preşedintele FRB, Carmen Tocală, precizând că Neumann are în fişa postului şi stabilirea liniei metodice pentru toate loturile naţionale masculine.

În preliminarii, România va juca cu Suedia, la Cluj-Napoca (11 august), apoi, în deplasare, cu Albania, cu Azerbaidjan (14 august), la Braşov, pe 17 august, iar ultimul meci, în deplasare, pe 21 august, cu Belarus. Returul acestor jocuri este programat anul viitor, în 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS