8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHănescu şi-a cerut scuze

Hănescu şi-a cerut scuze

Tenismanul român a reflectat asupra celor întâmplate în meciul din turul trei de la Wimbledon şi a admis că a greşit când i-a scuipat şi înjurat pe cei patru spectatori care îl înjurau de la începutul meciului.

 

Victor Hănescu (38 ATP) a abandonat vineri seară, în turul trei al turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, la scorul de 6-7 (7), 6-7 (3), 7-6 (7), 6-3, 3-0 pentru germanul Daniel Brands (98 ATP). În setul trei, Brands a salvat două mingi de meci, la scorul de 5-3 pentru Hănescu, iar apoi a realizat break-ul. Hănescu a mai avut o minge de meci şi la 5-4, iar a patra a fost în tiebreak-ul pierdut. În setul patru, Hănescu a acuzat probleme musculare la piciorul stâng şi a cerut intervenţia medicului la scorul de 4-3 pentru german, care şi-a adjudecat setul cu 6-3. Hănescu şi-a pierdut controlul nervilor, a înjurat şi scuipat câţiva spectatori şi în cele din urmă a abandonat în setul cinci, la 3-0 pentru adversarul său.

Un purtător de cuvânt al Scotland Yard a declarat că patru bărbaţi au fost interogaţi după ce românul s-a plâns agenţilor de ordine. În replică, un oficial al All England Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, a declarat că arestarea celor patru persoane după meciul românului Victor Hănescu nu are legătură cu altercaţia cu sportivul, fiind vorba de „o simplă coincidenţă".

 

Are susţinători importanţi

 

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a afirmat că Victor Hănescu a reacţionat aşa din cauza supărării şi oboselii, fiind cu certitudine provocat. „E greu
să-mi explic ce s-a întâmplat. Am văzut că era foarte supărat şi că n-a terminat meciul. Cred că a fost o explozie de nervi, după ce n-a reuşit să termine meciul la şansele pe care le-a avut. A fost afectat şi de acei spectatori care l-au enervat", a spus Andrei Pavel pe Sport.ro. Acesta a fost completat de alt nume mare al tenisului românesc, Florin Segărceanu: „Pentru noi este o mare surpriză. Victor este un jucător care aparent este lipsit de iniţiativă, nu este un jucător vulcanic, este foarte calm. Să ajungi să-l aduci pe Victor în asemenea stare de iritare, nu cred că este ceva întâmplător. Probabil că acei suporteri l-au şicanat şi i-au adresat multe jigniri tot meciul şi, pe fondul oboselii, a apărut această reacţie. Nu a fost un răspuns gratuit, sunt convins că aceşti suporteri l-au înjurat şi ei tot timpul meciului şi, în final, a cedat nervos. Nu este genul de jucător care să facă aşa ceva".

 

A fost amendat
cu 15.000 de dolari

 

Chiar şi Brad Gilbert, unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori de tenis, i-a luat apărarea lui Victor Hănescu: „Va avea loc o investigaţie, dar ceea vă pot spune este că «marele Vic» nu spune nimic pe teren, niciodată. A avut probabil circumstanţe atenuante. A fost probabil împins la limită de unii fani beţi şi ridiculizat cu abuzuri verbale uimitoare, care au dus la plecarea sa de pe teren", a precizat Brad Gilbert pentru heraldsun.com.au, citat de Mediafax.

Investigaţia de care vorbea Brad Gilbert a avut loc sâmbătă, Hănescu alegându-se cu o amendă de 15.000 de dolari pentru „conduită antisportivă" şi „lipsă de combativitate".

 

„Sunt om şi am făcut o greşeală“

 

Victor Hănescu şi-a cerut scuze prin intermediul unui comunicat emis de ATP, citat de Hotnews, pentru comportamentul său, specificând faptul că nu ar fi trebuit să răspundă provocărilor venite din tribună. „Aş vrea să îmi cer scuze în faţa fanilor, a celor de la All England Lawn Tennis Club, dar şi în faţa tuturor pentru comportamentul meu de vineri seară din meciul împotriva lui Daniel Brands. Erau câteva persoane în tribune care mă insultau încă de la începutul meciului. Eu câştigam, am avut patru mingi de meci în cel de-al treilea set, dar din păcate nu am reuşit să închid atunci meciul. Apoi m-am accidentat la picior pe finalul setului patru. Mi-am pierdut controlul în cel de-al cincilea set, după o altă insultă a cuiva din mulţime. Nu ar fi trebuit niciodată să fac acele lucruri, dar sunt om şi am făcut o greşeală", a afirmat Hănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU