6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi sud-american în optimi

Derbi sud-american în optimi

Chile şi Brazilia îşi dispută un loc în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, în timp ce în celălalt meci al zilei se întâlnesc Olanda şi surpriza Slovacia.

 

Naţionala statului Chile a ratat in extremis clasarea pe primul loc în Grupa E şi a dat peste un adversar în optimi cum nu se poate mai dificil, Brazilia. Cele două echipe sud-americane se vor înfrunta în această seară, la Johannesburg, de la ora 21.30.

Reprezentativa „cariocas" este clar favorită, dar se confruntă cu mici probleme de lot. Mijlocaşul Felipe Melo şi atacantul Julio Baptista s-au accidentat în meciul cu Portugalia şi au devenit incerţi pentru această întâlnire. În locul lui Melo, ar putea juca Josue’ sau Ramires, în timp ce Baptista va fi înlocuit de Kaka, jucător care şi-a ispăşit etapa de suspendare în urma cartonaşului roşu primit în grupe.

Antrenorul chilienilor, Marcelo Bielsa, nu se confruntă cu accidentări la echipa sa, este conştient de valoarea adversarului, dar doreşte în acelaşi timp să-i elimine pe brazilieni. „Brazilia este un adversar de tradiţie al nostru. Este echipa cu cele mai mari calităţi tehnice de la Mondial, iar de data aceasta am observat că au în plus forţă fizică şi agresivitate. Deci va fi cu atât mai greu de învins. Dar drumul nostru nu vrem să se oprească în optimi. Aşadar vom face tot posibilul şi imposibilul să câştigăm, chiar dacă obiectivul nostru minim propus, trecerea de faza grupelor, a fost deja atins".

 

Slovacii mai încearcă o surpriză

 

După ce a trimis Italia acasă, învingând-o în grupe, Slovacia încearcă să producă o nouă supriză de porporţii în meciul de astăzi cu Olanda, din optimi, programat la Durban de la ora 17.00.

Mijlocaşul Marek Hamsik, căpitanul Slovaciei, apreciază forţa reprezentativei Olandei, dar crede că el şi coechipierii săi se pot apăra de atacurile jucătorilor antrenaţi de Bert van Marwijk. „Au o putere enormă în atac. Este o echipă foarte bună, care poate ţine bine mingea şi poate profita de orice greşeală a adversarului. Atacă frumos şi noi trebuie să fim foarte bine pregătiţi, aşa că vom vedea pe teren", a mai spus Hamsik. Acesta a mai precizat că italienii vor susţine la acest meci echipa Slovaciei şi le-a arătat jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă de dinainte de meci zeci de mesaje în acest sens primite de el din Peninsulă, în special de la Napoli, oraş în care joacă.

Conform publicaţiei De Telegraaf, olandezii nu-l vor putea folosi din primul minut pe Arjen Robben, deoarece mijlocaşul dreapta al „batavilor" se resimte după o accidentare suferită în meciul împotriva Camerunului. Cel mai probabil, jucătorul legitimat la Bayern München va evolua în repriza secundă.

Probleme are şi Sneijder, care a sărit peste antrenamentul de sâmbătă din cauza unor dureri musculare. „Am jucat mult în ultimele luni şi am câteva probleme. Dar cred că până la ora meciului voi fi apt", a spus Sneijder.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII