10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCălin a debutat în naţională

Călin a debutat în naţională

Echipa masculină de volei a României a obţinut în weekendul trecut încă două victorii preţioase în cadrul grupei A a Ligii Europene. Voleibaliştii antrenaţi de Stelian Moculescu au învins, în Sala Sporturilor din Constanţa, formaţia Marii Britanii, cu 3-0 (25-22, 25-20, 26 -24) în primul joc şi cu 3-2 (22-25, 25-21, 20-25, 30-28, 15-13) în cea de-a doua partidă. Al doilea meci, care a durat două ore şi jumătate, cele două combatante şi-au împărţit perioadele de dominare şi de „absenţă" din joc. În naţionala României a debutat şi liberoul de la SCM-Universitatea Craiova, Alexandru Călin, care a evoluat în ambele partide şi s-a achitat bine de sarcinile trasate de antrenori. Călin l-a înlocuit pe Feher, titularul de drept pentru acest post, care s-a accidentat la ultimul antrenament înainte de confruntările cu britanicii. Alt craiovean prezent în lotul României este Laurenţiu Lică.

Rezultatele înregistrate în etapa a patra a grupei A: vineri: România – Marea Britanie 3-0, sâmbătă: România – Marea Britanie 3-2, Spania – Slovacia 3-1. Ieri, după închiderea ediţiei, Spania a întâlnit, pentru a doua oară, Slovacia.

Clasament Grupa A: 1. România (14 puncte, 8 meciuri), 2. Spania (11p, 7 meciuri), 3. Marea Britanie (11p, 8 meciuri), 4. Slovacia (9p, 7 meciuri).

La ediţia a 7-a a Ligii Europene la volei masculin participă opt echipe, împărţite în două grupe. Se joacă în sistem campionat, tur-retur, cu etape duble săptămânale. Prima clasată din fiecare grupă, cea mai bună echipă de pe locul 2 şi ţara organizatoare (Spania) vor evolua în turneul final de la Guadalajara, programat pe 16 şi 17 iulie.

Tot la Constanţa a jucat şi echipa feminină de volei a României cu Marea Britanie, elevele lui Darko Zakoc şi Constantin Alexe câştigând ambele dispute, cu 3-1, respectiv 3-0. După trei etape disputate, „Tricolorele" ocupă prima poziţie în grupa A, cu 12 puncte, urmate de Bulgaria (11p), Serbia (11p) şi Marea Britanie (8p).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS