15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎn optimi învingi sau pleci acasă

În optimi învingi sau pleci acasă

Cele mai bune echipe de la CM 2010 au ajuns în faza eliminatorie, sâmbătă şi duminică urmând să se dispute patru partide din optimi.

 

Cupa Mondială 2010 a ajuns la faza optimilor de finală, după ce vineri s-au disputat ultimele meciuri din grupe. În acest weekend se vor juca patru partide din optimi, în care se vor întâlni reprezentantele grupelor A (Uruguay, locul 1, 7 puncte; Mexic, locul 2, 4 puncte), B (Argentina, locul 1, 9 puncte; Coreea de Sud, locul 2, 4 puncte), C (SUA, locul 1, 5 puncte; Anglia, locul 2, 5 puncte) şi D (Germania, locul 1, 6 puncte; Ghana, locul 2, 4 puncte).

Sperăm că vom avea parte de partide mult mai atractive decât în grupe, mai ales că se joacă în sistem eliminatoriu: un singur meci, cine câştigă merge mai departe, cine pierde pleacă acasă. Bineînţeles că vom asista şi la prelungiri dacă scorul e egal după 90 de minute şi chiar la lovituri de departajare dacă remiza se menţine şi după 120 de minute.

 

Uruguay – Coreea de Sud

 

Primul meci din optimi se va disputa între Uruguay şi Coreea de Sud, această confruntare fiind programată sâmbătă, de la ora 17.00, la Port Elizabeth, pe arena „Nelson Mandela Bay Stadium". Naţionala Uruguayului a jucat foarte bine la acest Mondial, reuşind să înscrie patru goluri în trei meciuri fără a primi nici unul, iar sud-coreenii au avut golaveraj negativ în urma partidelor din grupă: 4-5. Reprezentativa sud-americană mai are şi ascendentul moral în faţa echipei asiatice, pe care a învins-o de două ori, la CM 1990, cu 1-0, şi într-un amical din 2007, cu 2-0.

În ciuda acestor atuuri, antrenorul echipei naţionale a Uruguayului, Oscar Tabarez, şi-a avertizat jucătorii că va trebui să „sufere" în partida cu Coreea de Sud pentru a accede în sferturile de finală.

„Coreea de Sud are o echipă foarte muncitoare şi disciplinată. De aceea, le-am spus elevilor mei că, în meciurile importante, cum este acesta din optimi, se suferă", a spus Tabarez.

 

SUA – Ghana

 

Ghana este singura reprezentativă de pe „continentul negru" care a trecut de grupe. Echipa pregătită de sârbul Milovan Rajevac va da piept în optimi cu SUA. Partida se va juca sâmbătă, de la ora 21.30, pe stadionul „Royal Bafokeng" din Rustenburg.

„Stelele negre" vor să-şi fructifice şansa de a ajunge în sferturi şi, apoi, în semifinalele competiţiei, aflându-se pe un culoar favorabil care le mai cuprinde pe SUA, Uruguay şi Coreea de Sud.

 

Germania – Anglia

 

Cel mai atractiv meci din optimi este partida dintre Germania şi Anglia, care se va disputa duminică, de la ora 17.00, pe stadionul „Mangaung din Bloemfontein". Atacantul naţionalei Germaniei, Mesut Ozil, susţine că „panzerele" abordează la victorie fiecare meci, indiferent de numele adversarilor: „Nu ne temem de Anglia şi ştim că trebuie să jucăm la capacitate maximă. Noi însă suntem pregătiţi să câştigăm toate meciurile".

Selecţionerul german Joachim Low ar putea fi nevoit să-l înlocuiască pe mijlocaşul Schweinsteiger, care a suferit o leziune musculară la coapsă în confruntarea din grupe cu Ghana, starea lui fiind considerată „critică". În schimb, selecţionerul Angliei, Fabio Capello, are tot lotul complet după ce atacantul Rooney s-a refăcut în urma unei lovituri primite în gleznă.

 

Argentina – Mexic

 

Partida din optimi în care se vor întâlni Argentina şi Mexic se va disputa duminică, de la ora 21.30, pe stadionul „Soccer City" din Johannesburg. Naţionala pregătită de Diego Armando Maradona pare a fi în formă maximă la acest Campionat Mondial, însă mexicanii nu par speriaţi şi sunt hotărâţi să lupte până la capăt. Internaţionalul mexican Gerardo Torrado susţine că naţionala ţării sale va juca „pe viaţă şi pe moarte" cu Argentina.

„Ştim că Argentina va fi o adversară redutabilă, dar, dacă ne vom concentra bine, va fi un meci echilibrat. Este vorba despre un meci pe viaţă şi pe moarte. Ne vom juca viaţa. Nu va exista mâine. Dacă pierzi, pleci. Dacă învingi, rămâi", a spus Torrado.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU