17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCoreea de Nord, umilită din nou

Coreea de Nord, umilită din nou

Coreea de Nord 0

Coasta de Fildeş 3

Stadion „Mbombela“, Nelspruit, spectatori: 34.000.

Au marcat: Yaya Toure ‘13, Romaric ‘20, S. Kalou ‘83.

Coreea de Nord: R. Myong-Guk – Jong-Hyok, Chol-Jin, Jun-Il, Yun-Nam, Kwang-Chon – Yong-Jo, Yong-Hak, P. Nam-Chol, In-Guk (‘67, Kum-Chol) – Tae-Se. Selecţioner: Kim Jong Hun.

Coasta de Fildeş: Barry – Ebuoe, Kolo Toure, Zokora, Boka – Romaric (‘78, Doumbia), Yaya Toure, Tiote – Keita (‘64, Kalou), Drogba, Gervinho (‘64, Dindane). Selecţioner: Sven Goran Eriksson.

A arbitrat: Alberto Undiano (Spania).

Ivorienii aveau nevoie de un miracol în disputa cu Coreea de Nord pentru a obţine calificarea în optimi. Accederea echipei africane în fazele eliminatorii depindea de o victorie în faţa formaţiei asiatice, dar şi de un succes la scor al Braziliei în disputa cu Portugalia. Pentru a se califica, „elefanţii" ar fi trebuit să anuleze handicapul de nouă goluri faţă de naţionala lusitană. În schimb, Coreea de Nord, fără nici un punct în două meciuri şi umilită de Portugalia, în faţa căreia a pierdut cu 7-0, şi-a dorit în partida de vineri să spele ruşinea unui turneu ratat.

Ivorienii s-au instalat în terenul advers încă din debutul meciului, dar Keita (‘1), Boka (‘3), Romaric (‘7) şi Gervinho (‘9) nu au reuşit să-l învingă pe R. Myong-Guk. Yaya Toure a deschis scorul în minutul 13, cu un şut de la marginea careului, iar Romaric a „schimbat" din nou tabela, în minutul 20, trimiţând în plasă, cu capul, mingea venită din transversală după şutul lui Drogba. Până la pauză, rezultatul, 2-0, a rămas neschimbat, deşi Coasta de Fildeş a mai avut câteva oportunităţi de a marca, printre care şi o bară (Gervinho ‘37).

Nord-coreenii au echilibrat disputa în partea a doua a partidei, dar cei care au marcat au fost tot fotbaliştii africani, Salomon Kalou stabilind scorul final, 3-0, în minutul 83. Ivorienii au încheiat Grupa C pe locul 3, în timp ce asiaticii părăsesc turneul cu capul plecat, fără nici un punct şi cu un golaveraj umilitor: 1-12.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS