15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBrazilia, pe primul loc

Brazilia, pe primul loc

Portugalia 0

Brazilia 0

Stadion „Moses Mabhida“, Durban, spectatori 60.000.

Portugalia: Eduardo – R. Costa, Carvalho, B. Alves, Duda (‘46 Simao) – Tiago, Pep (‘65 Pedro Mendes), Meireles – Danny, F. Coentrao – Cristiano Ronaldo. Selecţioner: Carlos Queiroz.

Brazilia: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Juan, Bastos – D. Alves, G., Silva, Felipe Melo (‘43 Josue) – Nilmar, J. Baptista (‘83 Ramires) – Luis Fabiano (‘86 Grafite). Selecţioner: Carlos Dunga.

A arbitrat: Benito Archundia (Mexic).

Portugalia şi Brazilia, două dintre echipele de la care toată lumea se aştepta la un joc spectaculos la CM din Africa de Sud, şi-au disputat vineri primul loc în Grupa G. Ambele au dezamăgit, oferind un meci lipsit de faze interesante, încheiat la egalitate, 0-0. Selecţionata „cariocas" pornea cu prima şansă, având deja o zestre de şase puncte, spre deosebire de lusitani, care aveau numai patru. Câştig de cauză au avut până la urmă sud-americanii, care în urma rezultatului de egalitate înregistrat pe tabelă au câştigat grupa.

Prima repriză s-a disputat într-un ritm bun, dar nu a fost foarte bogată în faze de poartă. În primele 20 de minute, Luis Fabiano şi Cristiano Ronaldo s-au duelat în şuturi de la distanţă, însă nici unul dintre ei nu l-a învins pe portarul advers. În minutul 30, Nilmar a primit o pasă excelentă de la Luis Fabiano, în careul mic, dar mingea expediată de înlocuitorul suspendatului Kaka a întâlnit bara. Finalul primei părţi a fost tensionat, arbitrul scoţând de trei ori cartonaşul galben între minutele 40 şi 45. Prima fază demnă de consemnat din repriza secundă a fost şutul portughezului Simao, reţinut de Julio Cesar în doi timpi. Goalkeeperul brazilian s-a accidentat în minutul 63, dar şi-a revenit după ce a primit îngrijiri medicale. Ronaldo şi-a încercat norocul din lovitură liberă în minutul 69, dar a trimis alături. Simao a fost blocat în minutul 83, înainte să trimită spre poartă, iar ultima fază notabilă a fost şutul în forţă al brazilianului Ramires, respins în corner de Eduardo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS