24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUn tricou a fost adjudecat pentru un milion de dolari

Un tricou a fost adjudecat pentru un milion de dolari

Un tricou de hochei pe gheaţă al Canadei, purtat de o legendă a acestui sport, a fost adjudecat cu peste un milion de dolari americani, a anunţat casa de licitaţii canadiană Classic Auctions. „Este vorba de suma cea mai mare plătită pentru un tricou de sport", a arătat casa respectivă, de la marginea Montrealului, pe site-ul propriu, citat de Agerpres. Tricoul roşu şi alb a fost purtat de atacantul Paul Henderson când a marcat pentru Canada golul victoriei în meciul decisiv din seria de opt contra echipei naţionale a URSS, în cursul „Seriei secolului" din 1972. Oferit marţi seară pentru 10.000 de dolari, tricoul cu numărul 19 a dat ocazia unei licitaţii furibunde, cu 42 de mize succesive. În final, a fost adjudecat cu peste un milion de dolari, mai exact, 1,275 milioane de dolari, ţinând seama de cheltuielile de tranzacţionare, potrivit Classic Auctions.

Cumpărătorul este un bogat proprietar canadian de centre comerciale, Mitchell Goldhar, care s-a declarat fericit că a repatriat în Canada acest obiect al patrimoniului sportiv canadian, care era în mâinile unui colecţionar american.

După ce a înscris golul victoriei pentru Canada, Henderson a făcut cadou tricoul antrenorului său, Paul Sgro, care l-a vândut, fiind cumpărat din nou, recent, de colecţionarul american.

Precedentul record pentru un tricou sportiv era de 1,2 milioane de dolari, iar piesa fusese purtată de legendarul jucător de base-ball american Babe Ruth.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII