3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii şi-a prezentat staff-ul

Pandurii şi-a prezentat staff-ul

Antrenorul principal Marius Baciu, „tehnician cu un an experienţă", secunzii Flavius Boroncoi şi Florin Bejinariu, preparatorul fizic Ferencz Bajko, antrenorul cu portarii Robert Bălăeţ şi metodistul Ionuţ Moşteanu, „liantul dintre Centrul de Copii şi Juniori, echipa mare şi echipa a doua", compun staff-ul tehnic al echipei Pandurii Târgu Jiu ce are misiunea de a promova Pandurii în Liga I în viitorul sezon. Baciu împreună cu colaboratorii săi va controla activitatea fotbalistică la toate nivelurile, inclusiv echipa secundă, chiar dacă Gabi Zahiu rămâne „principal" la Pandurii II. În fiecare săptămână, lunea, se va face evaluarea atât la copii şi juniori, cât şi la seniori, iar vârfurile generaţiilor ‘95 şi ‘94 vor fi invitate să facă pregătirea cu echipa mare. Din punct de vedere administrativ, singura noutate în organigrama clubului este numirea lui Pompiliu Popete ca director sportiv, acesta urmând să deţină în continuare şi funcţia de responsabil cu licenţierile.

Pandurii Târgu Jiu se reuneşte pe 28 iunie, iar în perioada 20 iulie – 1 august va susţine un stagiu de pregătire în staţiunea Salzkammergut din Austria. „Am preferat să rămânem în zonă şi să renunţăm la stagiul de la Băile Herculane pentru că o să testăm mai mulţi jucători şi avem condiţii bune aici. În Austria, unde vom susţine patru-şase jocuri amicale, vom deplasa în mare parte, plus minus unu-doi jucători, lotul cu care vom încerca să ne îndeplinim obiectivul", a spus Marius Baciu.

 

Bani sau jucători de la Steaua

 

Din actualul lot pe care-l deţine Pandurii, Marius Baciu va renunţa la doi-trei jucători ce vor fi anunţaţi până la sfârşitul acestei săptămâni. Cert este că în lotul pentru viitorul sezon se vor regăsi circa 14 jucători sub 20 de ani, dată fiind şi obligativitatea grupărilor din Liga a II-a de a avea în permanenţă în teren, pe toată durata jocului, doi fotbalişti sub 21 de ani. „Am făcut o evaluare personală în ceea ce priveşte echipa, am purtat o serie de discuţii cu jucătorii şi până sâmbătă o să iau o decizie în privinţa celor care nu vor mai face parte din lot. O să renunţăm la doi-trei jucători şi ne reorientăm spre tinerii din zonă. În viitorul sezon vor fi în lot 12-14 jucători născuţi în 1992 şi 1993", a mai declarat Baciu. Cei de la Pandurii aşteaptă şi revenirea Stelei din Austria pentru a finaliza negocierile în cazul transferurilor lui Stanca, Păcurar şi Martinovic în Ghencea. „S-au discutat mai multe variante cu Steaua. Clar că jucătorii care au plecat de aici au un preţ, o valoare. Acum vom vedea dacă merită să se încaseze nişte bani sau să primim nişte jucători în schimb. De câştigat se va câştiga, nu o să câştige numai Steaua. Aşteptăm să se întoarcă Steaua şi să fie toată lumea mulţumită", a dat garanţii Baciu.

Câte patru remarcaţi

 

Pandurii II şi Şcoala de Fotbal Ardealul Cluj au susţinut ieri, la Târgu Jiu, un amical, scopul partidei fiind identificarea tinerilor ce pot fi recrutaţi de către Pandurii Târgu Jiu. Gorjenii au condus cu 2-0 (Vlăduţi – ‘22, Voinea – ‘24), însă ardelenii au răsturnat rezultatul în partea secundă, impunându-se cu 5-2, golurile fiind marcate de Tecsi (‘38, ‘70), Takacs (‘81, ‘88) şi Iancu (‘83). Tehnicianul Marius Baciu a remarcat câte patru jucători de la fiecare formaţie, Albert Voinea, Ionuţ Constantin, Ionuţ Rada şi Alex Vlăduţi, de la Pandurii, respectiv Paul Păcurar, Rareş Takacs, Iulian Tecsi şi Raul Stanciu, de la Ardealul Cluj. „Am remarcat mai mulţi tineri jucători. Aşa cum v-am spus, sunt adeptul promovării tinerilor şi o să vedeţi că asta voi face. Am urmărit la lucru mai mulţi tineri care mi-au plăcut. De la noi aş remarca atacanţii (Voinea şi Vlăduţi – n.r.), fundaşul central Rada, fundaşul stânga (I. Constantin), iar de la Ardealul i-am remarcat pe Tecsi, Takacs, Păcurar şi Stanciu. Am să discut cu cei de la Ardealul să vedem ce vor ei, ce vrem şi noi", a declarat Baciu după joc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU