11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLaurenţiu Vânătoru revine în oraşul natal

Laurenţiu Vânătoru revine în oraşul natal

Ridicătorul de 30 de ani a semnat cu SCM-U Craiova şi speră la o clasare cât mai bună în noul sezon al Diviziei A1.

 

Echipa masculină de volei SCM-Universitatea Craiova a făcut un prim transfer. Este vorba despre Laurenţiu Vânătoru, un jucător experimentat, care evoluează pe postul de ridicător şi care a cochetat cu lotul naţional al României.

Vânătoru are 30 de ani, este originar din Craiova şi a venit la SCM-U de la Ştiinţa Explorări Baia Mare, formaţie la care a fost căpitan. „Eu sunt craiovean, dar am jucat volei atâţia ani la echipe aflate la sute de kilometri distanţă de casă, la Brăila, apoi Baia Mare. Normal că îmi doream să joc şi pentru oraşul în care m-am născut şi în care am crescut. Mi s-a făcut o ofertă de la SCM-U şi am acceptat-o. Mai aveam un an contract cu echipa din Baia Mare, dar nu au fost probleme, pentru că aveam o dezlegare, cum se spune, care îmi dădea dreptul ca în situaţia în care îmi găsesc echipă să plec", a spus ieri noul elev al lui Dan Pascu.

Se pregăteşte de nunta cu Clara Vădineanu

 

Peste câteva zile, jucătorul craiovean îşi va lua adio de la burlăcie. Pe 3 iulie, acesta îşi va uni destinele cu frumoasa handbalistă Clara Vădineanu, de la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Luna de miere va fi amânată pentru anul viitor, deoarece interul Oltchimului începe antrenamentele săptămâna următoare.

Clara, de 23 de ani, revine după o accidentare, ruptură de ligamente încrucişate, suferită în luna februarie, în timpul meciului amical dintre România şi Franţa, şi speră că va fi aptă de joc în septembrie, când începe campionatul. Un motiv pentru care Laurenţiu a răspuns afirmativ ofertei Craiovei este şi dorinţa de a fi mai aproape de viitoarea soţie. Oficialii de la SCM-U şi-ar dori să o aducă pe Clara Vădineanu şi mai aproape de Laurenţiu, la nou-promovata în Ligă SCM, sub formă de împrumut, dar jucătorul a spus că, deocamdată, nu se pune problema ca handbalista originară din Moldova Nouă să evolueze în Bănie.

 

Nu se teme
de concurenţă

 

Laurenţiu Vânătoru vine la SCM-U pe un post pe care mai evoluează doi jucători, Andrei Stoian şi Ionuţ Teleleu, dar spune că nu se teme de concurenţă: „Eu consider că dacă este concurenţă pe posturi este foarte bine. Nu am probleme. Cine dă randament joacă".

Fostul căpitan al formaţiei Ştiinţa Explorări Baia Mare, care a încheiat sezonul trecut pe locul cinci, îşi doreşte să facă performanţă şi la Craiova: „Am înţeles că anul acesta va fi ca obiectiv clasarea în primele opt echipe. Normal că noi ţintim un loc cât mai sus, iar eu voi face tot posibilul să nu îi dezamăgesc pe cei care vor veni să ne vadă la meciuri". Voleibaliştii craioveni îşi vor relua pregătirea la 1 august, campionatul urmând să înceapă în luna octombrie.

Parcursul lui Laurenţiu Vânătoru

Născut pe 8 septembrie 1980, la Craiova. A absolvit Liceul „Nicolae Titulescu“ din Craiova; este licenţiat în Educaţie Fizică şi Sport. A evoluat la echipele: Liceul „Nicolae Titulescu“ din Craiova, Electrocarbon Slatina, Brăila, iar ultimele două sezoane – la Universitatea Explorări Baia Mare, acolo unde a fost căpitan de echipă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS