14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportItalia, trimisă acasă de slovaci

Italia, trimisă acasă de slovaci

Italia s-a făcut de râs la Cupa Mondială din Africa de Sud, părăsind competiţia, ca şi Franţa, după faza grupelor. Campioana mondială en-titre a pierdut, ieri, cu 3-2, meciul cu Slovacia şi va vedea restul turneului la televizor. Pe lângă Slovacia, în optimi a mai ajuns şi Paraguay, care a remizat, scor 0-0, cu Noua Zeelandă.

Toate echipele din Grupa F aveau şanse de calificare, înaintea disputării ultimelor două meciuri. Italia avea nevoie de victorie şi a început în forţă partida cu Slovacia, decisă să marcheze prima. Cu toate că a stat mai mult în jumătatea adversă şi a trimis multe baloane spre careul slovac, echipa lui Lippi nu a reuşit să-şi creeze ocazii clare de gol în prima repriză. Slovacia a deschis scorul în minutul 24, la o greşeală mare a lui De Rossi. Până la finalul primei reprize, italienii au dezamăgit, dar au fost la un pas să marcheze cu ajutorul unui slovac, Skrtel, care a trimis periculos spre propria poartă, la o palmă de transversală.

După pauză, Marcelo Lippi a întărit atacul, introducându-l pe Quagliarella în locul lui Gattuso. Slovacii au făcut 2-0 în minutul 73, când acelaşi Vittek l-a învins pe Marchetti. Italienii au reuşit să reducă din handicap, prin Di Natale, în minutul 81, la capătul unei faze spectaculoase. „Macaronarii" s-au aruncat în atac şi şi-au neglijat defensiva, primind al treilea gol, de la Kopunek, în minutul 89, când slovacul a pătruns uşor în careu pe partea stângă. Quagliarella a marcat al doilea gol la italienilor în minutul 90, dar era deja prea târziu, iar campionii mondiali au plecat acasă.

Clasamentul final al Grupei F: 1. Paraguay 5 p; 2. Slovacia 4 p; 3. Noua Zeelandă 3 p; 4. Italia 2 p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII