16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCiucă, blocat la Bistriţa

Ciucă, blocat la Bistriţa

Preşedintele Gloriei, Jean Pădureanu, a anunţat ieri că nu îi va permite fundaşului central oltean să revină la Ştiinţa.

 

În 2008, pe când la Universitatea era antrenor Nicolo Napoli, Mădălin Ciucă a fost pus pe lista de transferuri şi a plecat la Gloria Bistriţa, împreună cu Gabriel Velcovici. Ciucă a trecut peste accidentarea care-i făcuse destule neplăceri, s-a integrat printre ardeleni, iar în ultimul sezon a fost titular în majoritatea meciurilor. Zilele trecute au apărut informaţii care îl dădeau pe Mădălin Ciucă la Universitatea, cu condiţia ca gruparea alb-albastră să achite 120.000 de euro pentru el. În plus, Gloria trebuia să-şi găsească înlocuitor pentru postul de fundaş central.

„Nu depinde de mine. Eu aş vrea să revin la Universitatea, dar nu ştiu ce se va întâmpla. Mai am contract cu Gloria şi sunt şanse mici să mă întorc la Craiova", a spus Ciucă. Şansele ca Mădălin Ciucă să ajungă din nou în Bănie au devenit nule aseară, când Jean Pădureanu, preşedintele Gloriei, a anunţat că au fost sistate negocierile în acest caz. „Au fost ceva discuţii, ne puseserăm de acord asupra unor chestiuni, dar acum totul s-a încheiat. Ciucă nu pleacă de la Gloria, este un jucător apreciat la Bistriţa, şi rămâne să ne ajute", a spus „Lordul", care, cu excepţia lui Hora, transferat la CFR Cluj, a reuşit să păstreze întreg lotul cu care anul trecut s-a salvat de la retrogradare.

 

Improvizaţii pe timp de criză

 

În ceea ce-l priveşte pe Ciucă, surse apropiate clubului oltean susţin că s-a renunţat la ideea aducerii sale şi din raţiuni financiare, Adrian Mititelu nefiind dispus să plătească 120.000 de euro pentru a-l „repatria" pe Ciucă după ce l-a avut în curte acum doi ani şi după ce în această vară a luat doar jucători liberi de contract. „De plecarea lui Ciucă de la Universitatea este responsabil Nicolo Napoli", a precizat Mititelu zile trecute. În plus, Mădălin Ciucă ar fi venit ca rezervă, în condiţiile în care Găman şi Iliev fac în prezent cuplu de fundaşi centrali la Universitatea. Forţaţi de împrejurări, oficialii olteni au decis să-l păstreze în lot pe Radu Barbu, care ar fi trebuit să ajungă la ALRO Slatina, împreună cu Dan Gogoşoiu, sub formă de împrumut. În aceste condiţii, pentru sezonul viitor, Universitatea va avea rezerve mult sub nivelul titularilor pentru postul de fundaş central, fiind vorba de R. Barbu şi I. Popescu. În caz de forţă majoră, în centrul apărării oltene va putea fi folosit Ştefan Bărboianu. De asemenea, Bărboianu ar putea juca şi în banda stângă, acolo unde Mititelu anunţa că pentru începutul campionatului va da şanse celor doi fundaşi de profil din lot, Buşu şi Giurcă. Buşu este prima opţiune. Acesta a jucat la Ştiinţa cu Pandurii şi cu FC Vaslui, meciuri în care Craiova nu a pierdut. Tehnicienii echipei din Bănie ar înclina să-l titularizeze pe Buşu în primele meciuri din sezonul viitor şi să apeleze la un transfer doar dacă acesta nu se ridică la nivelul aşteptărilor, având în vedere că perioada de mercato se încheie pe 10 septembrie în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII