10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

SUA, în optimi

SUA – Algeria 1-0

Stadion „Loftus Versfeld“, Pretoria, spectatori: 44.000

A marcat: Donovan ‘90+1

SUA: Howard – Cherundolo, Bocanegra, DeMerit, Dempsey, Bornstein – Donovan, Edu (‘64 Buddle), Bradley – Altidore, Gomez (‘46 Feilhaber). Selecţioner: Bob Bradley.

Algeria: M’Bohli – Bougherra, Halliche, Belhadj, Yahia – Lacen, Yebda, Kadir – Matmour (‘86 Saifi), Djebbour (‘66 Ghezzal), Ziani (‘69 Guedioura). Selecţioner: Rabah Saadane.

A arbitrat: Frank De Bleeckere (Belgia)

Statele Unite ale Americii au obţinut o calificare meritată în optimile Cupei Mondiale, după victoria cu 1-0 obţinută ieri, la Pretoria, în faţa Algeriei, în Grupa C a competiţiei, printr-un gol marcat de Donovan în minutul 90+1. Ambele formaţii aveau ieri nevoie de victorie pentru a trece de grupe. „Yankeii" adunaseră două puncte din meciurile cu Anglia şi Slovenia, în timp ce algerienii aveau un singur punct din meciul cu slovenii.

Africanii au dominat teritorial prima repriză, au avut o posesie mai bună a balonului, dar americanii au fost mai periculoşi în atac. Helculez Gomez l-a pus la grea încercare pe portarul algerian M’Bohli în minutul 12, dar acesta a fost la post. În minutul 19, SUA a trimis mingea în plasă, dar golul lui Dempsey a fost anulat pe motiv de ofsaid. Prima parte a meciului, în care algerienii nu au avut nici o oportunitate de a marca, s-a încheiat cu o nouă fază periculoasă la poarta africanilor, Altidore şi Donovan încurcându-se reciproc în loc să şuteze. În repriza a doua s-a jucat pe contre. Algeria a ratat prima ei ocazie de gol în minutul 52, când Yebda a şutat pe lângă poartă. Americanii au replicat imediat, iar Dempsey a şutat în bară în minutul 57. Feilhaber a avut şi el şansa să facă 1-0 pentru SUA (‘66), dar M’Bohli s-a opus cu un reflex excelent. Portarul algerian nu a mai putut face nimic în primul minut al prelungirilor, când Donovan a marcat în urma unui contraatac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS