11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPatru românce din cinci continuă la Wimbledon

Patru românce din cinci continuă la Wimbledon

Zi fastă pentru tenismenele române prezente la turneul de Mare Şlem de la Wimbledon, patru jucătoare cunoscând succesul în actul inaugural, informează Agerpres. Prima noastră victorie a înregistrat-o olteanca Monica Niculescu (foto), jucătoarea de 23 de ani (137 WTA), născută în Slatina, a acces în turul doi după ce a învins-o cu scorul de 6-3, 6-2, pe argentinianca Gisela Dulko (42 WTA). Eleva lui Călin Stelian Ciorbagiu s-a impus la capătul a 82 de minute, succesul asigurându-i un cec de 18.750 de lire sterline (circa 22.450 de euro), această sumă fiind contabilizată, de altfel, de toate sportivele noastre care au acces în turul secund. Monica Niculescu, jucătoare care a urcat pe tabloul principal după ce a trecut de calificări, va juca în turul doi împotriva italiencei Flavia Penetta, a zecea jucătoare a lumii.

Un succes destul de greu de obţinut a fost cel al Edinei Gallovits, care este prezentă pentru a cincea oară pe iarba londoneză, unde a mai obţinut o dată calificarea în turul doi. Jucătoarea timişoreană de 26 de ani, ocupantă a poziţiei 90 în clasamentul WTA, a dat peste cap calculele hârtiei, învingând-o pe elveţianca Timea Bacsinszky, locul 37 WTA, cu 4-6, 7-5, 6-3. Edina Gallovits nu va avea o adversară prea comodă în turul doi, estoniana Kaia Kanepi (80 WTA) dovedind asta chiar aici, la Wimbledon, eliminând-o în turul inaugural pe australianca Samantha Stosur (6 WTA), a şasea favorită a competiţiei şi finalista de la Roland Garros, după ce s-a impus cu un dublu 6-4.

 

Dulgheru şi Olaru, victorii muncite

 

Revelaţia tenisului românesc, Alexandra Dulgheru (21 de ani, 31 WTA), a reuşit să debuteze cu dreptul la Wimbledon, calificându-se în manşa secundă după ce a învins-o pe Kimiko Date Krumm, în trei seturi, cu 6-2, 6-7 (3), 6-1. Eleva lui Adrian Marcu şi Daniel Dobre a câştigat după aproape două ore în faţa tenismanei japoneze, care va împlini 40 de ani pe 28 septembrie. În faza următoare a competiţiei, Alexandra Dulgheru o va întâlni pe italianca Romina Sarina Oprandi, jucătoare care a trecut cu 6-4, 1-6, 6-3 de britanica Heather Watson.

O victorie frumoasă şi destul de surprinzătoare a obţinut-o Raluca Olaru (114 WTA), bucureşteanca de 21 de ani câştigând cu 5-7, 6-4, 6-4 în faţa franţuzoaicei Alize Cornet (77 WTA), partida durând două ore şi 45 de minute. Sportiva noastră, antrenată de Michael Schapers, va evolua în manşa secundă împotriva rusoaicei Maria Şarapova (17 WTA), cap de serie numărul 16, care a trecut, cu 6-1, 6-0, de compatrioata sa Anastasia Pivovarova (127 WTA).

Singura reprezentantă a noastră care a dezamăgit la cel de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului a fost Sorana Cârstea, jucătoare pregătită de Antonio Van Grichen. Târgovişteanca de 20 de ani (55 WTA) a confirmat perioada proastă pe care o traversează, fiind eliminată de Petra Kvitova (62 WTA), sportiva cehă impunându-se cu un dublu 6-2, la capătul a doar 55 de minute. Pentru participarea la turneul londonez, unde anul trecut a fost eliminată în turul trei, iar în 2008 în manşa secundă, Sorana Cârstea a încasat un cec de 11.250 de lire sterline (aproximativ 13.450 de euro).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS