14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNovanc: Am venit pentru locul 1

Novanc: Am venit pentru locul 1

Atât Marius Novanc, cât şi Dan Savenco, pivoţii achiziţionaţi de Energia Pandurii de la Steaua, au ales Târgu Jiu pentru a se bate la titlu în viitorul sezon.

 

Vasile Stângă, antrenorul Energiei şi selecţionerul României, este magnetul care i-a atras pe internaţionalii români la Târgu Jiu şi, totodată, garantul performanţei. Marius Novanc s-a bătut cu Steaua la titlu, sub comanda lui Stângă, şi speră să facă acelaşi lucru şi la Târgu Jiu. „O contribuţie serioasă a avut-o la venirea mea aici şi domnul Stângă. Spui Vasile Stângă, spui performanţă. Sper să ne batem sezonul care vine la titlu. Vreau să fiu tot timpul acolo sus şi sper ca împreună cu această echipă să ajung acolo", a spus Novanc, recunoscând că a dat cu greu Bucureştiul pe Târgu Jiu, fiind un obişnuit al evenimentelor mondene.

La rândul său, Dan Savenco a trebuit să facă faţă unei concurenţe serioase la Steaua şi cert este că nici la Energia nu va fi mai uşor, având de luptat pentru titularizare cu doi internaţionali, Novanc şi Giotoiu. Savenco are şi un mic dezavantaj, acela că este un obişnuit doar al fazei defensive, Stângă punându-i în vedere să-şi perfecţioneze şi faza ofensivă. „Sunt obişnuit cu concurenţa. La Steaua eram patru pivoţi foarte buni şi cred că această concurenţă te ridică. Deşi Steaua este un brand, jucând acolo, am terminat anul trecut doar pe locul cinci, unul dezamăgitor. Energia m-a surprins plăcut sezonul trecut. Pentru mine, venirea la Târgu Jiu în acest moment este un pas înainte, atâta timp cât sezonul trecut Energia a terminat în clasament în faţa Stelei. Am venit pentru locul 1. Pentru asta luptăm, vrem să luăm campionatul", a spus Savenco.

 

Transferuri s-au făcut, dar bani există?

 

Energia şi-a adus jucători cu nume şi pe salarii peste media echipei, însă nu şi-a achitat integral restanţele financiare din sezonul trecut. În condiţiile în care bugetul a rămas acelaşi, este interesant de văzut cum se vor acoperi creşterile salariale, cu atât mai mult cu cât se aşteaptă o reorganizare a Centrului Energetic Rovinari. „Mai sunt ceva restanţe financiare. Mai au de luat câţiva jucători o parte din salariile pe luna mai şi ar mai fi de dat primele de obiectiv. În rest, totul e achitat la zi. Dacă am promis o primă de obiectiv, deşi doar am spus-o şi nu e prevăzută în contract, am s-o dau, numai că este o sumă extrabugetară şi este destul de greu de făcut rost de bani. Am stabilit un buget pe care am putut să-l constituim şi este destul de greu să avem un buget la nivelul celor asigurate de Constanţa şi Reşiţa. Ceea ce ne propunem ar trebui să se reflecte şi în buget", a declarat preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS