12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnglezii şi-au respectat blazonul

Englezii şi-au respectat blazonul

Slovenia – Anglia 0-1

Stadion „Nelson Mandela Bay“, Port Elizabeth, spectatori: 40.000.

A marcat: Defoe ‘23.

Slovenia: S. Handanovic – Brecko, Suler, Cesar, Jokic – Birsa, Koren, Radosavljevic, Kirm (‘78, Matavz) – Ljubijankic (‘62, Dedic), Novakovic. Selecţioner: Matjaz Kek.

Anglia: James – Johnson, Upson, Terry, A. Cole – Gerrard, Lampard, Barry, Milner – Defoe (‘85, Heskey), Rooney (‘71, J. Cole). Selecţioner: Fabio Capello.

A arbitrat: Wolfgang Stark (Germania)

Pentru a accede în optimi fără a depinde de rezultatul celuilalt meci din Grupa C, SUA – Algeria, naţionala Angliei avea nevoie ieri de un succes în disputa cu Slovenia, în timp ce selecţionata pregătită de Matjaz Kek s-ar fi mulţumit şi cu o remiză.

După un început de meci echilibrat, englezii au pus treptat stăpânire pe joc şi au deschis scorul în minutul 23, când Milner a centrat de pe dreapta, iar Defoe, deşi era talonat de un fundaş, a reuşit să înscrie cu un şut fără preluare. Tot Milner a centrat pentru Defoe şi trei minute mai târziu, însă portarul Handanovic a respins până la Lampard, care a şutat peste poarta goală.

Englezii nu au redus presiunea la care au supus defensiva slovenă nici în repriza secundă, iar portarul Handanovic a avut mult de lucru. Spre finalul meciului au ieşit şi slovenii la joc, însă defensiva britanică a scăpat cu faţa curată. Cum în celălalt meci al grupei, SUA a câştigat cu 1-0 în faţa Algeriei, Anglia s-a calificat în optimi de pe poziţia a doua, iar slovenii au plecat acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS