11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIordăchioiu, neconvocată la CE

Iordăchioiu, neconvocată la CE

Spadasina craioveană, proaspăt câştigătoare a Cupei României, consideră că a fost nedreptăţită şi că merita să facă parte din lotul României pentru Europenele din luna iulie, din Germania.

 

Deşi a câştigat Cupa României şi a avut evoluţii bune la competiţiile internaţionale din prima jumătate a acestui an, spadasina Loredana Iordăchioiu, de la CS Universitatea Craiova, nu face parte din lotul României care va participa luna viitoare la Campionatul European de scrimă de la Leipzig (Germania). Din lotul antrenat de craioveanul Dan Podeanu, ajutat de Cornel Milan (Steaua), vor face parte trei sportive legitimate la clubul Steaua, Ana Maria Brânză, Simona Alexandru, craioveanca Anca Măroiu şi Iuliana Măceşeanu, tot din Craiova, în prezent stabilită în Anglia.

Dumitru Popescu, antrenorul de la club al Loredanei, nu înţelege de ce a fost preferată Măceşeanu în locul elevei sale: „Loredana ştia încă de la turneul american, din Canada şi Cuba, că nu va merge la Europene. Cred că este vorba de rea-voinţă. Cum să o ia pe Iuliana Măceşeanu în locul lui Iordăchioiu? Măceşeanu este în Anglia, se antrenează cum poate şi anul acesta nu a obţinut nici un rezultat mai bun ca eleva mea. În plus, Loredana, spre deosebire de Măceşeanu, a participat la toate cantonamentele de pregătire ale naţionalei României. Ce trebuie să facem să o ia şi pe Loredana la lot?".

 

„Acum doar Mondialele, Europenele şi JO contează pentru mine“

 

La rândul său, Loredana Iordăchioiu a declarat ieri că este foarte dezamăgită că nu merge la Europene: „Nu mi se pare o decizie corectă. Cred că meritam să particip. Am avut rezultate bune de când am revenit după accidentare. Sunt la o vârstă, 26 de ani, când pentru mine contează doar Campionatul European, Campionatul Mondial şi Jocurile Olimpice. Celelalte rezultate sunt mai puţin importante. Acum, după ce văd că am muncit atât să revin la un nivel bun şi am făcut unele sacrificii, după decesul tatălui de anul trecut, am mers la cât mai multe competiţii internaţionale, pe banii clubului, să adun puncte în clasamentul internaţional, dar acest lucru nu contează. Am doar promisiunea că poate voi fi în lot pentru Mondiale". Sportiva de la CS Universitatea a ţinut să puncteze că se află în relaţii bune cu fetele convocate pentru Campionatul European şi le ţine pumnii: „Nu am nimic nici cu Iuliana Măceşeanu, nici cu celelalte colege de la lot. Suntem prietene. Ce vină au ele că nu am fost eu convocată?"

 

Podeanu: Am păstrat fetele care au luat aur

 

În replică, Dan Podeanu, selecţionerul echipei feminine de spadă a României, a explicat de ce nu a convocat-o pe Loredana Iordăchioiu pentru Campionatul European: „Am purtat o discuţie cu fetele şi le-am spus că, până în 2012, la Jocurile Olimpice, va trebui să le ţin pe toate în priză cum s-ar spune. Numai că până acum, din cauză că se accidenta una mereu, Măroiu – în 2008, Iordăchioiu – în 2009 şi Brânză – la începutul lui 2010 nu a trebuit să fac nici o alegere, că rămâneau exact câte trebuia. Acum, pentru Campionatul European am decis să păstrez aceeaşi formulă de echipă care anul trecut a câştigat medalia de aur, la CE de la Plovdiv, adică Ana Brânză, Anca Măroiu, Simona Alexandru şi Iuliana Măceşeanu. În plus, am considerat că Brânză şi Măroiu pot urca pe podium, iar Măceşeanu şi Alexandru pot trage bine în confruntările cu Italia şi Franţa. Din aceste considerente nu am luat-o pe Loredana, nu este vorba de nimic altceva. La Campionatul Mondial alta va fi situaţia". Dan Podeanu, antrenorul care a ajutat-o pe Ana Maria Brânză să obţină argintul olimpic la Beijing, a adăugat că îi înţelege pe antrenorii şi oficialii de la CS Universitatea, care sunt supăraţi pentru neconvocarea Loredanei Iordăchioiu: „Ştiu că au investit bani ca sportiva să poată participa la cât mai multe competiţii internaţionale, dar nu toate au punctat".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII