14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFranţa, ruşinea CM 2010

Franţa, ruşinea CM 2010

Franţa – Africa de Sud 1-2

Stadion „Free State“, Bloemfontein, spectatori: 45.000.

Au marcat: Khumalo ‘21, Mphela ‘38 / Malouda ‘70

Franţa: Lloris – Clichy, Squillaci, Gallas, Sagna – Abou Diaby, A. Diarra (‘82 Govou) – Ribery, Gourcouff, Gignac (‘46 Malouda) – Cisse (‘46 Henry). Selecţioner: Raymond Domenech.

Africa de Sud: Josephs – Ngcongca (‘46 Gaxa), Mokoena, Khumalo, Masilela – Pienaar, Sibaya, Khuboni (‘79 Modise), Tshabalala – Parker (‘70 Nomvethe), Mphela. Selecţioner: Carlos Alberto Parreira.

Cartonaş roşu: Gourcouff ‘26

A arbitrat: Oscar Ruiz (Columbia).

Naţionala Franţei a părăsit ruşinos Mondialul din Africa de Sud, înregistrând o nouă înfrângere, 1-2, cu Africa de Sud, în Grupa A a competiţiei. După câteva zile de tensiune şi haos în cantonamentul Franţei, selecţionerul Raymond Domenech a făcut pentru partida de ieri schimbări majore în unsprezecele de start faţă de meciurile precedente. Au apărut şase titulari noi, printre care atacanţii Cisse şi Gignac. Jocul Franţei a fost însă la fel de prost.

Gignac a ratat prima şansă de gol în minutul 3, când şutul său a fost reţinut de Josephs. Cam atât a reuşit Franţa până în minutul 21, când s-a văzut condusă cu 1-0, pentru sud-africani înscriind Khumalo cu o lovitură de cap. „Le Bleus" au mai primit o lovitură în minutul 26, când Gourcouff a fost eliminat. Mphela a majorat diferenţa de pe tabelă în minutul 38, după o serie de erori ale apărării Franţei. În repriza a doua, Domenech l-a trimis în teren pe veteranul Henry, dar „albaştrii" nu au contat în atac în primul sfert de oră. Tot gazdele competiţiei au ratat două şanse mari de gol, prin Mphela, care a trimis în bară, şi Parker, blocat de portarul Lloris. Contrar cursului jocului, „cocoşii" au izbutit să reducă din handicap, în minutul 70, prin Malouda, la capătul unui contraatac. A fost însă prea târziu, iar Franţa a părăsit Mondialul de pe ultimul loc al grupei, cu un singur punct şi doar un gol marcat. Sud-africanii au ieşit şi ei din competiţie, onorabil, cu patru puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII