Acasă Sport Cu Lung, Ghiţă şi Ţicleanu facem fericit olteanu’

Cu Lung, Ghiţă şi Ţicleanu facem fericit olteanu’

Adrian Mititelu a apelat la trei foşti componenţi de marcă ai Ştiinţei pentru a atrage suporterii lângă echipă înaintea unui sezon în care vor fi atacate locurile de Europa League, un obiectiv mai vechi al juveţilor.

 

Ora 12.00 a venit, antrenorul a sosit. N-a fost nici Conceicao, nici Sabău, nici Balbo, nici „Mourinho" Stoica, antrenor care n-a acceptat să vină la Ştiinţa fără staff-ul său, ci Aurică Ţicleanu. Al treilea fost component al Craiovei Maxima înregimentat în această vară la gruparea alb-albastră, după Geolgău şi Lung.

Anunţul a fost făcut la miezul nopţii de Adrian Mititelu pe blogul personal, noua „jucărie" a finanţatorului Universităţii. „Am căzut la o înţelegere cu fostul mare fotbalist al Universităţii Craiova, Aurică Ţicleanu, el urmând să îşi intre în atribuţii peste câteva zile", a postat Mititelu în noaptea de luni spre marţi. Reacţiile nu au întârziat să apară. Au fost şi suporteri mulţumiţi, dar şi alţii reticenţi sau chiar neîncrezători în numirea lui „Chiose" ca antrenor principal. Ieri a venit şi reacţia lui Ţicleanu, care, aflat în Kuwait, a spus pentru prosport.ro: „Eu sunt copilul Craiovei. Acolo m-am format şi am trăit. Pentru mine, Universitatea nu se poate refuza. M-a convins să revin modul în care patronul a vorbit cu mine, a ştiut să umble la coarda sensibilă şi la sentimente. Apoi, faptul că voi lucra cu doi dintre oamenii pe care-i consider fraţii mei, Silvică Lung şi Gheorghiţă Geolgău, a contat enorm. Obiectivul meu, cu care sper ca şi ceilalţi oameni din club să fie de acord, este ca echipa să joace fotbal. La Craiova, acest lucru a contat tot timpul. Dacă jucăm frumos, publicul este cu noi şi rezultatele nu au cum să nu vină. Mă bucur că există şi contestatari. Am văzut pe blogul lui Adrian Mititelu asta. E un lucru normal şi pentru mine este mai bine".

 

A doua şansă pentru „Chiose“ la Universitatea

 

Ţicleanu (51 de ani) a îmbrăcat tricoul alb-albastru timp de nouă sezoane. În 1994 a mai fost pentru câteva etape antrenor la Ştiinţa, iar acum se reîntoarce la echipa din Bănie cu forţe proaspete şi ani buni de experienţă în spate.

Aflat încă în Kuwait, „Chiose" speră să-şi încheie în câteva zile socotelile cu cei de la Al-Sahel, club cu care are contract până pe 30 iunie, şi să prindă plecarea cu Universitatea spre Austria. Un mare rol în venirea lui Ţicleanu la Universitatea l-a avut actualul preşedinte, Ghiţă Geolgău, dar decisivă a fost dorinţa lui Ţicleanu de a-şi încerca încă o dată norocul în Liga I. „Aurică (Ţicleanu -n.r.) vrea să intre din nou în circuitul primei ligi din România. A renunţat la un contract bun care i s-a oferit în Arabia Saudită, de la 1 iulie. Vine la Universitatea cu plăcere, cu emoţii şi îşi asumă riscul care există nu doar la Universitatea, ci în tot fotbalul românesc, în general. Speră să iasă bine, să aibă noroc de data aceasta", a spus ieri un apropiat al lui Ţicleanu. „Chiose" are 337 de meciuri în prima ligă, 232 la Ştiinţa (10 goluri) şi 105 la Sportul Studenţesc (11 goluri). La echipa naţională a evoluat în 44 de partide şi a marcat două goluri. Antrenează de la vârsta de 32 de ani, iar în România a mai pregătit echipe precum UTA Arad, Oţelul Galaţi, Astra şi Rocar.

 

Geolgău: Negocierile au durat câteva minute

 

Preşedintele Universităţii, Ion Geolgău, a vorit ieri despre numirea lui Ţicleanu ca antrenor: „De când am revenit în cadrul clubului, aproximativ o săptămână, am trecut printr-o perioadă destul de dificilă, în sensul că am purtat discuţii cu mai mulţi antrenori şi am tot aşteptat răspunsuri. Ţicleanu este cel care va conduce banca tehnică sezonul viitor. Mi-a fost foarte uşor să-l conving să vină. Negocierile au fost finalizate în câteva minute. Eu am fost cu el în Kuweit pe parcursul a zece luni şi comentam foarte mult despre soarta echipei, dar nu despre o posibilă revenire a amândurora, eu în funcţia de preşedinte şi el în cea de antrenor. Pur şi simplu vorbeam despre joc, despre fotbaliştii din lot şi valoarea lor, despre rezultate şi situaţia din acel moment, tot ce înseamnă Universitatea Craiova", a spus Geolgău conform site-ului oficial al clubului. Acesta este convins că Ţicleanu va da peste nas celor care acum îl contestă: „Oriunde, nu numai în Bănie, s-ar fi găsit oameni care să conteste capacitatea unui antrenor. Vă pot spune că Aurică este unul dintre cei mai citiţi tehnicieni pe care eu i-am întâlnit în ultimii ani şi sunt convins că va avea rezultate ce îi vor obliga pe contestatari să-şi regrete cuvintele. S-au făcut eforturi mari, de achiziţii de jucători, de prelungiri de contracte şi cred că valoarea lotului este mai ridicată acum. El încearcă să ajungă cât mai repede, are unele probleme de rezolvat cu vechiul club, dar luni cred că va fi aici pentru a pleca împreună cu echipa în cantonamentul din Austria".

Exit mobile version