13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAchiziţii de mondiale pentru Energia

Achiziţii de mondiale pentru Energia

Energia Pandurii Târgu Jiu şi-a conturat lotul pentru viitorul sezon, în limitele bugetului de criză aprobat de finanţatori. Şi în aceste condiţii de recesiune, prezenţa selecţionerului Vasile Stângă pe banca tehnică a gorjenilor i-a atras la Târgu Jiu pe patru dintre eroii barajului cu Rusia, Marius Novanc, Dan Savenco, Ionuţ Ciobanu şi Gabriel Florea, ultimii doi dându-şi acordul să continue la Târgu Jiu. „Cu Novanc ne-am înţeles pentru un an, iar cu Ionuţ Ciobanu şi Savenco – pe doi ani. Şi Sandu Iacob face parte din campania noastră de achiziţii, la fel şi Stavrositu, care şi-a dat acordul să vină la Târgu Jiu pentru un an. Cu aceşti jucători eu aş considera încheiată campania de achiziţii. Dacă nu era domnul Stângă la Târgu Jiu, nu cred că aceşti jucători ar fi venit la Energia", a spus preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu. Tehnicianul Vasile Stângă este mulţumit de achiziţiile făcute în această vară. „Am adus doar jucători câştigători. În Spania se numesc «ganadores», care vor cel mai sus, pe locul 1".

Energia, în componenţa: Dragomir, Ciobanu, Rădulescu – Florea, Enache, Kukrika, Păiuş, Humberto, Stavrositu, Sandu Iacob, Criciotoiu, Vukas, Apolzan, Giotoiu, Novanc, Savenco, are ca obiectiv în viitorul sezon clasarea pe podium. „Obiectivul este 1-3, dar eu sper la locul 1. Constanţa, Reşiţa şi Energia vor fi echipele care în campionatul viitor se vor bate la titlu. Bacăul a rămas mai slabă prin plecarea lui Sandu Iacob, chiar dacă au venit, din câte ştiu eu, Manea şi Dinescu. Steaua s-a dus la fund, ca şi Dinamo. Suceava va fi tot pe acolo după ce şi-a păstrat cam aceeaşi echipă ca anul trecut", a declarat antrenorul Vasile Stângă.

 

Criciotoiu, adjudecat

 

Gorjeanul Bogdan Cri-ciotoiu, format la Centrul Naţional de Execelenţă de la Sighişoara, rămâne la Energia, clubul din Târgu Jiu achitând către FRH 10.000 de euro pentru achiziţionarea promiţătorului inter dreapta. „Cu Criciotoiu ne-am înţeles, ne-am înţeles şi cu Federaţia. Suma de reziliere a contractului cu federaţia şi de cumpărare a sa de către noi este de 10.000 de euro", a spus Popescu. Situaţia lui Vukas, operat în iarnă de cancer testicular, este incertă, acesta urmând a fi evaluat în pregătire. „Vukas este refăcut complet şi împreună cu domnul Stângă am decis să nu renunţăm la el. A avut acte medicale care ne-au asigurat că e apt pentru antrenament. Cred că nici un medic din lume nu i-ar da voie dacă nu ar fi sigur că e apt sută la sută", a mai spus Popescu. Şi Ionuţ Mazilu va rămâne la Târgu Jiu, dacă nu îşi găseşte echipă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS