20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGhinea s-a impus la Budapesta

Ghinea s-a impus la Budapesta

Atletul craiovean a câştigat cursa de 3.000 de metri obstacole din cadrul Campionatului European pe echipe, dar rezultatul său nu a fost suficient pentru ca România să promoveze în Superligă.

 

Pe stadionul „Puskas Ferenc" din Budapesta s-a desfăşurat, în weekend, Campionatul European (fosta Cupă a Europei) pe echipe la atletism, Liga I (echivalentul celui de-al doilea eşalon valoric).

Echipa României s-a clasat la final pe locul patru, ratând la mustaţă promovarea în Superligă. Românii au acumulat 287,5 puncte, cu 8,5 puncte mai puţin decât formaţia de pe locul trei, Portugalia (295,5 p). Lusitanii, alături de Suedia (323,5 p) şi Cehia (355,5 p), sunt cele trei formaţii care în sezonul viitor vor evolua în eşalonul superior, Superliga.

Din numeroasa delegaţie tricoloră (21 de atleţi şi 17 atlete), care a cuprins mulţi tineri, au făcut parte şi atleţi olteni. La masculin, doi dintre reprezentanţii CSM Craiova, Alexandru Ghinea şi Marius Ionescu, au obţinut rezultate notabile. Ghinea a câştigat cursa de 3.000 m obstacole, aducând României punctaj maxim pentru o probă, 12 p. Sportivul de 20 de ani, pregătit de profesorul emerit de Horia Ştef, a încheiat cursa în 8 minute, 39 de secunde şi 78 de sutimi, realizând un record personal.

Marius Ionescu (antrenor Cătălin Geapana) a luat startul la 5.000 m, a ocupat locul patru, dar a reuşit să coboare sub pragul celor 14 minute, cu un nou record personal: 13.54, 21.

Al treilea reprezentant al CSM Craiova, Dănuţ Ceici (antrenor Mihai Chelariu), a participat doar în proba de ştafetă 4×100 m, echipa României clasându-se pe un dezamăgitor loc 8. Cătălin Câmpeanu (CS Olimpic Craiova, antrenor Doru Roşca) a luat startul în două probe, 100 m şi ştafeta 4×100 m, ocupând locul opt în ambele.

Severineanca Ancuţa Bobocel (CSM Drobeta – Dinamo, antrenor Marin Istrate) a participat la două curse, 3.000 m obstacole – locul patru şi 1.500 m, locul cinci (4.13.20 – record personal). Chiar dacă nu a promovat în Superligă, România, care anul trecut se clasa pe locul şapte, şi-a îndeplinit obiectivul fixat de FRA, clasarea între locurile 3-6. Tot la sfârşitul săptămânii trecute, la Bergen (Norvegia) s-a desfăşurat Superliga şi a fost câştigată de Rusia, urmată pe podium de Marea Britanie şi Germania. Ultimele trei ţări clasate, Grecia, Norvegia şi Finlanda, au retrogradat în Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII