12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFrăţică, mulţumit

Frăţică, mulţumit

Preşedintele clubului Gaz Metan CFR Craiova este de părere că echipa pregătită de „Jerry“ Gane a făcut un sezon bun, fiind convins totodată că promovarea nu este un obiectiv prea îndrăzneţ.

 

Locul şapte ocupat de „găzari" în primul sezon de liga secundă l-a mulţumit pe Gheorghe Frăţică, preşedintele clubului de la „Depou" fiind foarte optimist în privinţa viitorului. „Rezultatele au fost peste aşteptări. Am avut un lot modest faţă de echipele din faţa noastră, în special faţă de primele cinci locuri, care au avut jucători cu contracte de cinci ori mai mari în comparaţie cu jucătorii noştri. Îndeplinirea obiectivului s-a făcut cu multă muncă şi foarte mult suflet, cel mai mare merit fiind al conducerii tehnice, în frunte cu Jerry Gane, care a impus liniştea şi seriozitatea la echipă", a spus preşedintele Gaz Metanului CFR Craiova. „Pentru sezonul viitor ne-am propus clasarea în primele locuri, pentru că ne vom întări cu câţiva jucători foarte buni. Dacă ar exista o mică apropiere de locurile care duc în Liga I, vom lupta pentru promovare chiar de anul acesta", a completat Gheorghe Frăţică.

 

„Jerry decide cine vine“

 

Imediat după meciul cu UTA, conducerea formaţiei de la „Depou" a oficializat transferurile portarului Silvian Ciucă şi atacantului Laurenţiu Boroiban, iar Gheorghe Frăţică susţine că vor mai veni jucători valoroşi.

„Ciucă este un portar foarte bun şi de viitor, iar Laurenţiu Boroiban este un atacant veritabil. Vor mai fi transferuri, dar Jerry Gane va decide totul. Suntem în discuţii cu Hugo Felipe Dos Reis Moutinho şi Eduard Stoica, de la FC Drobeta, Peter Omoduemuke, de la Minerul Lupeni, şi Sergiu Popescu, de la Vâlcea, un jucător care mie îmi place foarte mult. Cu siguranţă vor mai fi şi alţii, pentru că la reunire vor veni mulţi în probe, liberi de contract, şi poate oprim şi de acolo ceva", a punctat Frăţică.

Oficialul „găzarilor" a recunoscut că mijlocaşul Eugen Rioşanu şi fundaşul Paul Irimescu au fost foarte aproape de a se transfera la Universitatea Craiova, însă nu s-a ajuns la un numitor comun cu Adrian Mititelu.

„Au fost discuţii pentru Rioşanu şi Irimescu, dar nu s-a concretizat nimic. Domnul Mititelu a dorit să-i împrumute pentru un an, noi nu am fost de acord cu asta şi nici jucătorii n-au vrut să plece. Nu se poate ca noi îi creştem, iar alţii să-i folosească pe bani puţin", a mărturisit Frăţică.

 

Banii, o problemă

 

Preşedintele divizionarei secunde recunoaşte că din punct de vedere financiar lucrurile nu stau prea bine, dar speră să apară şi sponsorii în curând.

„Ne dorim să promovăm în Liga I, dar nu ne va fi deloc uşor, cel puţin din punct de vedere financiar, atâta timp cât nu interesează pe nimeni această echipă. Aici mă refer la factorii locali şi nu numai, ar fi mai uşor şi pentru domnul Vasile Cârstea să susţină echipa. Oricine este binevenit la noi, nu contează cu cât, cu o sticlă de apă, cu orice. Suntem deschişi la orice fel de discuţie. Personal am vorbit cu trei-patru oameni potenţi financiar, posibili sponsori, şi acum aşteptăm să vedem răspunsul lor, dar să se grăbească pentru că sezonul bate la uşă. De partea financiară depinde totul. Să nu uităm că nu avem un autocar propriu, cum au celelalte echipe, şi ne costă foarte mult şi deplasările. Fără bani nu putem să ne atingem obiectivele", a punctat Gheorghe Frăţică, mărturisind că ar accepta ca echipa să joace pe stadionul „Ion Oblemenco" dacă ar veni o propunere din partea factorilor locali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU