11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFranţa aşteaptă sfârşitul coşmarului

Franţa aşteaptă sfârşitul coşmarului

„Cocoşii galici“ au un singur punct după două etape, iar meciul de azi, cu Africa de Sud, va fi, cel mai probabil, ultimul pe care îl vor susţine la CM 2010.

 

În Grupa A a CM 2010 se vor disputa astăzi, de la ora 17.00, partidele din cadrul ultimei etape. Înaintea acestei runde încă nu este nimic clar în privinţa echipelor care vor accede în optimi, mai ales că primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte nu este rezultatul meciului direct, ci golaverajul. Cu toate acestea, numai o minune ar putea face ca Africa de Sud să se califice din Grupa A.

În primele două meciuri pe care le-a susţinut la ediţia din acest an a Mondialului, naţionala „Bafana Bafana" a remizat cu Mexic, 1-1, şi a fost învinsă, cu 3-0, de Uruguay. La rândul său, marea favorită, Franţa, a remizat, 0-0, cu Uruguay, şi a pierdut, cu 2-0, în faţa Mexicului.

După înfrângerea din partida cu Mexic, spiritele s-au încins în tabăra „Cocoşilor galici", iar Federaţia Franceză de Fotbal a anunţat că atacantul Nicolas Anelka a fost exclus din naţională pentru că l-a insultat pe selecţionerul Raymond Domenech. În semn de protest faţă de excluderea coechipierului lor, componenţii naţionalei Franţei au refuzat să se antreneze duminică.

„Federaţia a luat o decizie fără să se consulte cu întreaga echipă, doar în baza faptelor relatate de presă. Pentru a-şi arăta dezacordul faţă de atitudinea adoptată de cele mai înalte foruri, toţi jucătorii au decis să nu participe la şedinţa de pregătire de duminică. Suntem conştienţi de responsabilităţile noastre, de a purta culorile ţării, dar şi de cele pe care le avem faţă de suporteri, de educatori, de binevoitori şi de nenumăraţii copii care au jucătorii naţionalei ca modele. Nu ne vom uita datoria. Vom face totul atât în plan individual, cât şi colectiv pentru ca Franţa să îşi refacă onoarea şi să aibă în sfârşit o performanţă pozitivă, la meciul de marţi", se menţionează într-un comunicat semnat „jucătorii echipei Franţei".

În ciuda acestui protest, atacantul lui Chelsea Londra a fost trimis acasă şi nu va evolua în partida Franţa (locul 3, 1 punct, golaveraj 0-2) – Africa de Sud (locul 4, 1 punct, golaveraj 1-4), care se va disputa azi, pe arena din Bloemfontein. Din echipa sud-africană va lipsi la acest meci portarul Khune, care este suspendat.

Tot în Grupa A se va disputa azi partida dintre Mexic (locul 2, 4 puncte, golaveraj 3-1) şi Uruguay (locul 1, 4 puncte, golaveraj 3-0). Cele două formaţii se pot califica braţ la braţ dacă vor remiza în confruntarea de la Rustenburg. Pe uruguayeni nu i-ar deranja câtuşi de puţin un rezultat de egalitate în această confruntare, în schimb, mexicanii ar putea avea totuşi o reţinere, pentru că ar încheia grupa pe locul 2 şi ar avea toate şansele să joace în optimi cu câştigătoarea Grupei B, care, cel mai probabil, va fi Argentina.

 

Argentinienii
n-au emoţii

 

Argentina lui Diego Maradona pare a fi cea mai în formă echipă de la actuala ediţie a Cupei Mondiale şi s-a instalat confortabil în vârful ierarhiei Grupei B după ce a câştigat primele două meciuri, 1-0 cu Nigeria şi 4-1 cu Coreea de Sud.

Chiar dacă nu a obţinut nici un punct în primele două runde, Nigeria (locul 4, 0 puncte, golaveraj 1-3) poate ocupa locul doi în grupă dacă va învinge Coreea de Sud (locul 2, 3 puncte, golaveraj 3-4) în meciul programat azi, de la ora 21.30. Pentru a accede în optimi, africanii au nevoie şi de un succes al Argentinei (locul 1, 6 puncte, golaveraj 5-1) în partida de azi, de la ora 21.30, cu Grecia (locul 3, 3 puncte, golaveraj 2-3).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS