24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPortugalia vrea trei puncte

Portugalia vrea trei puncte

Lusitanii au ca obiectiv victoria în meciul programat împotriva Coreei de Nord, o selecţionată care a lăsat o impresie bună în partida de debut contra Braziliei.

 

Portugalia n-a reuşit decât un egal fără goluri în meciul cu Coasta de Fildeş, primul din Grupa G a Cupei Mondiale din Africa de Sud, şi va încerca astăzi să obţină trei puncte, vitale pentru calificarea în optimile de finală. Adversara lusitanilor va fi Coreea de Nord, o echipă care s-a lăsat destul de greu învinsă în partida cu Brazilia (1-2). Asiaticii au acum lotul complet, după ce cei patru jucători daţi dispăruţi timp de 24 de ore s-au întors la cantonament. Locul unde nord-coreenii au pregătit meciul cu Portugalia este cel puţin bizar, ei stabilindu-şi cartierul general la Tembisa, un orăşel aflat la 50 de kilometri de Johannesburg, foarte sărac şi cu o rată a criminalităţii ieşită din comun. Conferinţa de presă programată înaintea partidei a fost anulată de nord-coreeni, care au decis: „Nici un contact cu presa".

La portughezi, singura problemă o reprezintă accidentarea uşoară a lui Deco, mijlocaşul sărind peste şedinţa de pregătire de sâmbătă. Cu toate acestea, jucătorul ar putea fi folosit astăzi, de la ora 14.30, în meciul de la Johannesburg. „Dacă nu câştigăm, situaţia noastră se poate complica foarte mult. Pentru meciul cu Coreea de Nord, avem un obiectiv foarte clar: trei puncte", a declarat selecţionerul Carlos Queiroz.

Cristiano Ronaldo trebuie să fie atent să nu primească încă un cartonaş galben, care i-ar aduce o etapă de suspendare. Asta după ce memoriul înaintat la FIFA de staff-ul naţionalei Portugaliei, prin care cereau anularea primului „galben" primit de atacant pe nedrept în meciul împotriva Coastei de Fildeş, a fost respins.

 

Spaniolii au de gând să se răzbune pe Honduras

 

Spania a fost în prima etapă din faza grupelor dezamăgirea turneului din Africa de Sud. Văzuţi ca principalii favoriţi la câştigarea Grupei H şi a Cupei Mondiale, după ce în urmă cu doi ani au câştigat titlul european, jucătorii antrenaţi de Vicente del Bosque au dezamăgit la debut, pierzând cu Elveţia. În această seară, de la ora 21.30, ibericii înfruntă naţionala Hondurasului, una dintre cele mai slabe echipe de la CM 2010. Criticat de presa spaniolă pentru că a folosit o echipă cu prea mulţi jucători cu profil defensiv în meciul cu Elveţia, printre care şi doi închizători, Busquets şi Xabi Alonso, Del Bosque a ţinut să le răspundă ziariştilor înaintea partidei cu hondurienii: „Eu
le-am spus băieţilor că trebuie să obţinem numai victorii. Nu am jucat defensiv. Xabi Alonso ajută mult compartimentul ofensiv şi şutează foarte bine din afara careului". Cu toate acestea, tehnicianul va renunţa probabil la unu dintre cei doi închizători la meciul de astăzi.

Honduras, după ce a jucat foarte prost în meciul cu Chile (0-1), îşi poate fixa ca obiectiv pentru acest meci doar o înfrângere la cât mai puţine goluri diferenţă în faţa unei Spanii care probabil se va dezlănţui. Dar surprize s-au mai văzut, inclusiv la acest Mondial.

Astăzi se dispută şi celălalt meci din Grupa H, Chile – Elveţia, practic, un duel între cele două echipe care ocupă deocamdată primele două locuri în clasament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS