5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportParaguay, superioară Slovaciei

Paraguay, superioară Slovaciei

Slovacia – Paraguay 0-2

Stadion „Free State“, Bloemfontein, spectatori 22.000.

Au marcat: Vera ‘27, Riveros ‘86.

Slovacia: Mucha – Durica, Salata (‘83 Stoch), Skrtel, Pekarik – Weiss, Hamsik, Kozak, Strba, Sestak (‘69 Hollosko) – Vittek. Antrenor: Vladimir Weiss.

Paraguay: Villar – Bonet, Paulo da Silva, Alcaraz, Morel – Vera (‘83 Barreto), V. Caceres, Riveros – Santa Cruz, Barrios (‘82 Cardozo), Nelson Valdez (‘67 Torres). Antrenor: Gerardo Daniel Martino.

Au arbitrat: Eddy Maillet (Ins. Seychelles).

Naţionala Paraguayului a luat o opţiune serioasă pentru calificarea în optimile de finală, învingând, ieri, cu 2-0, modesta reprezentativă a Slovaciei, în Grupa F a CM 2010. Golurile sud-americanilor au fost marcate de Vera (’27) şi Riveros (’86).

Paraguay a început mai bine partida, dominând teritorial primele 15 minute ale întâlnirii. Sud-americanii au avut şi o mare ocazie de gol în minutul 3, când portarul slovac Mucha s-a arcuit şi a respins cu dificultate o minge expediată spre vinclu de Santa Cruz. Paraguayenii au mai avut un şut periculos în minutul 19, la „bomba" lui Riveros, portarul slovac fiind nou la post. Tentativele de a înscrie şi insistenţele în atac ale echipei antrenate de Gerardo Daniel Martino au fost premiate în minutul 27, când mijlocaşul Vera l-a învins pe Mucha cu un şut cu exteriorul din interiorul careului de 16 metri, iar scorul a devenit 1-0. Deşi s-au văzut conduşi pe tabelă, elevii lui Vladimir Weiss nu au replicat, iar portarul paraguayan Villar a şomat până la finalul primei părţi a întâlnirii.

Slovacii nu au mai fost atât de timizi în repriza secundă şi au început să ducă mai mulţi oameni în jumătatea adversă de teren. Paraguayenii au blocat însă cu succes tentativele lor de a se apropia de careul lor. Vedeta slovacilor, Hamsik, legitimat la Napoli, în Italia, singurul de la care se aşteptau execuţii tehnice mai deosebite, a fost ca şi inexistent. Deşi jocul echipei sale a dezamăgit complet, antrenorul Weiss a făcut prima schimbare la slovaci abia în minutul 60, când l-a introdus pe vârful lui Beşiktaş Istanbul, Hollosko, dar şi acesta parcă s-a molipsit de la coechipierii săi şi nu a jucat nimic.

Cei care au trecut pe lângă gol au fost tot paraguayenii, prin Vera, care a trimis cu capul puţin pe lângă poartă. Până la urmă, sud-americanii au mai punctat o dată în minutul 86, prin Riveros, care a şutat cu stângul în plasă de la 16 metri, profitând de lejeritatea cu care a fost tratat de fundaşii slovaci.

Paraguay are patru puncte şi şanse mari să se califice în optimile de finală, în timp ce Slovacia rămâne cu punctul câştigat în meciul cu Noua Zeelandă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS