13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSe schimbă politica salarială la Pandurii

Se schimbă politica salarială la Pandurii

Jucătorii de la Pandurii Târgu Jiu va trebui să accepte diminuarea salariilor la nivelul Ligii a II-a, însă prima de promovare va compensa oarecum câştigurile elevilor lui Marius Baciu în viitorul sezon.

 

Pandurii au renunţat la cei mai buni jucători ai săi, Stanca, Păcurar şi Cardoso, dar şi aşa oficialii grupării gorjene sunt siguri că vor reveni în Liga I în 2011. Lista „epurărilor" rămâne deschisă, fiind posibil ca şi Martinovic să părăsească formaţia din Târgu Jiu. „Ştim că a plecat Stanca, Păcurar şi Cardoso. Dar, cu ce avem noi, cu jucătorii de la echipa a doua şi ce mai avem împrumutaţi, poate nu mai avem nevoie de transferuri. Probabil, o să mai aducem unu-doi jucători după ce vom analiza împreună cu staff-ul tehnic", a spus noul preşedinte executiv, Eugen Pârvulescu. Cine va rămâne la Pandurii va fi obligat să-şi renegocieze contractul cu Pârvulescu, altfel va fi pus pe lista de transferuri. „Bani vor fi pentru promovare. Pandurii Târgu Jiu nu vor duce lipsă de fondurile necesare. Este o anumită strategie pe care o vom pune în Regulamentul de Ordine Interioară, Eugen vine şi acordă un anumit salariu şi o primă bună pentru promovare. Pleacă toţi cei care nu se vor înţelege cu antrenorul şi preşedintele executiv. Eugen face salariile şi ale antrenorilor, şi jucătorilor. Vor rămâne doar acei jucători care îşi doresc cu adevărat să rămână. Nu trebuie să ne pierdem speranţele. A fost o experienţă pentru noi toţi. La anul vom promova. Împreună trebuie să facem o echipă, va fi o deschidere totală spre presă şi nu vor mai fi probleme de comunicare", a garantat preşedintele Marin Condescu. Politica pentru viitorul sezon este oferirea unor salarii mici, de nivelul ligii secunde, şi o primă de promovare consistentă. „Jucătorii trebuie să fie conştienţi că vor juca în Liga a II-a. Vom lua fiecare jucător şi trebuie să înţeleagă că o să recupereze prin prima de obiectiv salariul mai mic. Dacă vor reuşi promovarea, nu vor pierde prea mulţi bani", a afirmat Pârvulescu. Cei din conducerea clubului Pandurii nu s-au pus încă de acord unde vor evolua în sezonul viitor, la Motru sau Târgu Jiu. Baciu va avea ultimul cuvânt, tehnicianul preferând în primă instanţă să joace prima parte a campionatului la Târgu Jiu. „Am terminat la Motru, am inspectat tot ce s-a realizat acolo. Marius ar prefera să joace turul la Târgu Jiu. Dacă îl vom convinge, vom pune în aplicare planul pe care îl ştiţi, vom juca la Motru, dacă nu, ce am făcut acolo rămâne investiţie bună, iar Motru poate să-şi desfăşoare în altfel de condiţii activitatea. Are şi el o anumită strategie pe care trebuie să o pună în aplicare", a spus Condescu.

Pandurii II a câştigat Memorialul „Traian Predulescu“

 

Pandurii II, echipă pregătită de Gabi Zahiu, a câştigat ediţia a doua a Memorialului „Traian Predulescu", ce a avut loc, timp de două zile, la Târgu Jiu, trecând în finala competiţiei de Jiul Rovinari, scor 9-8, după loviturile de departajare. În timpul regulamentar de 70 de minute scorul a fost egal, 0-0. De la Pandurii II au ratat Zamfir şi portarul Bănică, în vreme ce de la Jiul Rovinari au ratat Apostol, Şoşoi şi portarul Virgil Voinea. Cu prilejul acestei competiţii, Pandurii II a fost premiată şi de FRF, fiind câştigătoarea seriei a V-a a Ligii a III-a, însă gorjenii nu au drept de promovare după ce prima echipă a retrogradat din Liga I. În finala mică, Minerul Mătăsari a dispus de Ralbex Turcineşti, scor 2-0. În prima zi a competiţiei, Jiul Rovinari a trecut, în urma loviturilor de departajare, de Minerul Mătăsari, scor 5-4, iar Pandurii II a dispus de Ralbex Turcineşti, scor 4-2. Acest din urmă meci a ţinut două zile, prima repriză jucându-se miercuri, meciul fiind întrerupt din cauza furtunii şi reluat joi dimineaţă. Secundul lui Marius Baciu, Flavius Boroncoi, şi preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu, au urmărit tinerii cu potenţial, însă foarte puţini fotbalişti au atras atenţia. Pandurii l-a testat în această competiţie pe mijlocaşul Cristian Poiană, care a evoluat în liga a II-a, la FC Drobeta Turnu Severin. Punctul de atracţie al finalei a fost disputa în familie dintre portarul Jiului, Virgil Voinea, 38 de ani, şi fiul său, de la Pandurii II, Albert Voinea, 18 ani, o speranţă a fotbalului gorjean, însă şi această a doua dispută s-a încheiat nedecis, fiul nereuşind nici de această dată să perforeze poarta tatălui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS