11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSârbii i-au dezumflat pe nemţi

Sârbii i-au dezumflat pe nemţi

Germania – Serbia 0-1

Stadion „Nelson Mandela“, Porth Elizabeth, spectatori 50.000.

A marcat: Jovanović ’38.

Germania: Neuer, Badstuber (’77 Gomez), Mertesacker, A. Friedrich, Lahm, Podolski, Schweinsteiger, Özil (’70 Cacau), Sami Khedira, Müller (’70 Marin), Klose. Antrenor Joachim Loew.

Serbia: Stojkovic, Ivanovic, Subotic, Vidic, Kolarov, Krasic, Ninkovic (’69 Kacar), Kuzmanovic (’75 Petrovic), Stankovic, Jovanović (’79 Lazovic), Zigic. Antrenor: Radomir Antic.

Cartonaş roşu: Klose ’37.

A arbitrat: Alberto Undiano Mallenco (Spania).

Toată lumea vedea Germania drept o candidată la câştigarea Cupei Mondiale după ce s-a impus cu 4-0 în meciul contra Australiei. Vineri, în al doilea meci al Grupei D, nemţii au dezamăgit contra Serbiei, în faţa căreia au pierdut cu 1-0. Prima repriză a întâlnirii de pe „Nelson Mandela Stadium" a fost urâtă, cele două echipe disputându-şi balonul mai mult la centrul terenului. Numeroasele faulturi de o parte şi de cealaltă l-au constrâns pe arbitrul întâlnirii, spaniolul Alberto Undiano Mallenco, să întrerupă jocul. Acesta a arătat şapte cartonaşe galbene, iar două dintre ele le-a văzut Miroslav Klose, eliminat pentru două faulturi stupide la centrul terenului. Doar atât a fost de consemnat până la singurul gol al întâlnirii, marcat în minutul 38 de Jovanovic, în urma unei pase a lui Zigic.

Nici repriza secundă nu a strălucit la capitolul spectaculozitate. Nemţii au insistat mai mult în atac, dar au avut puţine şanse clare de gol, iar atunci când au avut au fost irosite de atacantul lui FC Köln, Lukas Podolski. Cea mai mare oportunitate de a egala a fost lovitura de la 11 metri obţinută de germani în minutul 61, pentru un henţ în careu comis de Vidic. Podolski a trimis slab, în stânga portarului, iar acesta a respins. Sârbii au replicat de câteva ori pe contraatac, la una dintre acţiunile lor trimiţând mingea în bară.

Germania rămâne cu trei puncte şi se vede nevoită acum să câştige ultimul meci al grupei, cu Ghana, pentru a se califica în optimi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS