11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomâncele au avut noroc la tragerea la sorţi

Româncele au avut noroc la tragerea la sorţi

Cele cinci tenismene române prezente pe tabloul principal al turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, care se va desfăşura în perioada 21 iunie – 4 iulie, nu se pot plânge în urma tragerii la sorţi de vineri, toate având adversare accesibile în turul inaugural, informează sport365.ro. Aflată în premieră pe tabloul principal la Wimbledon, Alexandra Dulgheru (foto), a 31-a favorită, o va întâlni pe japoneza Kimiko Date Krumm (64 WTA), o jucătoare de 39 de ani. La rândul său, Sorana Cârstea, prezentă pentru a treia oară consecutiv pe tabloul londonez, o va avea adversară pe Petra Kvitova (Cehia), o jucătoare mai slab clasată, în faţa căreia a suferit totuşi o înfrângere în 2008. Ceva mai dificilă se anunţă partida Ralucăi Olaru cu franţuzoaica Alize Cornet, şi asta pentru că sportiva noastră nu traversează o perioadă prea bună a carierei. În singurul duel direct de până acum, care a avut loc anul trecut, la Bad Gastein, bucureşteanca s-a impus în trei seturi. Edina Gallovits a primit-o ca adversară pe tabloul principal pe elveţianca Timea Bacsinszky. Jucătoarea din „Ţara Cantoanelor" se află cu 52 de locuri mai sus în clasamentul WTA decât bănăţeanca.

Ajunsă pe tabloul principal după ce a trecut de calificări, Monica Niculescu o va înfrunta pe argentinianca Gisela Dulko, jucătoarea din Slatina având o victorie în faţa sud-americancei, obţinută anul trecut, în calificări, la Toronto.

La masculin, singurul reprezentant al nostru, Victor Hănescu (28 de ani, 37 ATP), a prins în ultima clipă un loc printre capii de serie, urmând să-l întâlnească în primul tur pe americanul Alex Kuznetsov (172 ATP). În precedenta ediţie a Wimbledon-ului, elevul lui Firicel Tomai şi Sorin Gabriel Oprea a ajuns până în turul al treilea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS