15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOlanda promite din nou spectacol

Olanda promite din nou spectacol

Batavii au impresionat prin jocul lor din meciul cu Danemarca, iar Japonia pare o victimă sigură în faţa lor, deşi „niponii“ au câştigat în urmă cu câteva zile partida cu naţionala Camerunului.

 

„Portocala mecanică" a început cu dreptul Cupa Mondială din Africa de Sud, învingând Danemarca mai clar decât a arătat-o scorul de pe tabelă (2-0). Mai mult, olandezii au făcut şi spectacol. Astăzi, batavii, conduşi de pe bancă de Bert van Marwijk, au de gând să-şi asigure calificarea în optimi, printr-o victorie în Grupa E, în faţa Japoniei, selecţionată la rândul ei victorioasă în primul meci disputat împotriva Camerunului (1-0).

Nici de data aceasta, la olandezi nu va juca Arjen Robben, încă nerefăcut după accidentarea suferită înainte de Mondial. Dar, chiar şi în cazul unei recuperări a acestuia, selecţionerul Van Marwijk nu-l va folosi decât după faza grupelor pentru că Olanda nu pare să aibă probleme cu calificarea. Mijlocaşul Sneijder nici nu concepe ca echipa sa să nu câştige partida cu Japonia. „Trebuie să învingem şi să ne calificăm în optimi. Nu ne va fi uşor, dar diferenţa de valoare îşi va spune cuvântul. Sper să facem şi spectacol pentru numeroşii suporteri care ne-au însoţit în Africa de Sud", a spus jucătorul lui Inter.

Selecţionerul Japoniei, Takeshi Okada, avea gânduri mari înaintea acestei partide: „Victoria din meciul împotriva Camerunului contează. Dar nu mai contează atât de mult dacă pierdem cu Olanda. Trebuie să scoatem un rezultat bun şi suntem pregătiţi pentru asta. Jucătorii mei s-au antrenat bine şi sunt încrezători".

 

Duel pe viaţă şi pe moarte între Camerun şi Danemarca

 

În aceeaşi grupă E a competiţiei, cele două selecţionate care au avut un debut mai puţin fericit la Cupa Mondială, Camerun şi Danemarca, se vor întâlni la Pretoria, de la ora 21.30. Camerunezii, optimişti ca de obicei, cred în calificarea în optimi, deşi au la activ o înfrângere şi nici un punct în clasament. „O victorie mică, fie şi la limită, poate rezolva totul. Trebuie să uităm înfrângerea cu Japonia. Dacă am pierdut primul meci nu înseamnă că ne-am pierdut şi speranţele", a declarat preşedintele federaţiei cameruneze, Mohammed Iva.

Căpitanul naţionalei Camerunului, Samuel Eto’o, s-a declarat nemulţumit de postul pe care a jucat în meciul cu Japonia şi nu mai vrea să evolueze în banda dreaptă. „Am jucat pe banda dreaptă pentru că aşa mi-a cerut antrenorul Le Guen. Am dat totul pe teren, dar să nu uităm că eu sunt cel mai bun marcator din istoria Camerunului, iar locul meu nu este acolo", a declarat revoltat atacantul legitimat la Inter Milano.

În Grupa D, de la ora 17.00, se vor întâlni două formaţii care au o stare de spirit total diferită, Ghana şi Australia. Africanii au reuşit în primul meci să învingă cu 1-0 Serbia, producând una dintre marile surprize ale turneului. În schimb, Australia a suferit cea mai ruşinoasă înfrângere de la CM 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS