10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei puncte pentru Chile

Trei puncte pentru Chile

Honduras – Chile 0-1

Stadion „Mbombela“, Nelpsruit, spectatori 30.000

A marcat: Beausejour ‘34

Honduras: Valladares – Chavez, Figueroa, Nunez, W. Palacios, Pavon (‘57 Welcome), Espinoza, Alvarez, Guevarra (‘66 Guevara), Izaguirre, Mendoza. Antrenor: Marcelo Bielsa.

Chile: Bravo – Ponce, Isla, Carmona, Sanchez, Vidal (‘79 Contreras), Valdivia (‘87 Gonzalez), Fernandez, Beausejour, Medel, Millar (‘54 Jara). Antrenor: Reinaldo Rueda.

A arbitrat: Eddy Maillet (Ins. Seychelles).

Chile a debutat cu dreptul la Cupa Mondială din Africa de Sud, impunându-se cu scorul de 1-0 (1-0) în faţa Hondurasului, în Grupa H a competiţiei. Unicul gol al meciului de pe „Mbombela Stadium" a fost marcat de Beausejour, în minutul 34.

Echipa antrenată de Marcelo Bielsa a dominat prima repriză, graţie unui bun control al balonului, în timp ce hondurienii s-au mulţumit să se închidă în propria jumătate de teren şi să acţioneze pe contraatac. Chilienii au ratat câteva ocazii de gol, nu foarte clare, protagonişti fiind Vidal (‘9 şi ‘25) şi Valdivia (‘22). În minutul 34, hondurianul Mendoza a respins greşit, iar Beausejour a punctat pentru 1-0. Imediat după gol, Chile a ratat o oportunitate bună de a-şi mări avantajul, dar acelaşi Beausejour a preferat o pasă cu călcâiul, iar defensiva honduriană s-a repliat.

În partea secundă, Chile a căutat încă de la început să se desprindă pe tabelă şi a fost la un pas să o facă în minutul 53, când Isla s-a încurcat în minge în faţa porţii. În minutul 66, chilienii nu au reuşit să înscrie din trei metri la lovitura de cap al lui Medel, iar în minutul 76 au avut şi un gol anulat pe motiv de ofsaid. Pentru Chile urmează un meci mai greu, cu Elveţia, iar Honduras va întâlni Spania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS