24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncă o şansă de promovare

Încă o şansă de promovare

Handbaliştii de la CS Universitatea Craiova înfruntă astăzi SCM Rom Cri Braşov şi mâine CSU Galaţi, în cadrul unui al doilea turneu de promovare în Liga Naţională, care va avea loc la Bucureşti.

 

Învinşi de CSM Oradea în cadrul barajului de promovare în Liga Naţională, desfăşurat la sfârşitul lunii trecute la Timişoara, handbaliştii de la CS Universitatea Craiova, antrenaţi de Paul Stuparu şi Cătălin Popescu, au trecut repede peste supărare şi vor să profite de a doua şansă de promovare oferită de Federaţia Română de Handbal (FRH). Oltenii alături de alte două formaţii, SCM Rom Cri Braşov şi Universitatea Galaţi vor participa, începând de astăzi şi până sâmbătă, la un nou turneu de promovare, care va avea loc în sala „Lucian Grigorescu" din Bucureşti.

 

Turneu pentru completarea locului sau
locurilor vacante

 

Federaţia organizează acest turneu ca o măsură de precauţie, pentru a nu mai întâmpina problemele pe care le-a avut ediţia trecută de campionat când, la masculin, au început Liga doar 13 echipe. Deocamdată, până la data limită s-au înscris toate cele 14 echipe, dar oficialii federali nu uită că anul trecut formaţia CSM Medgidia s-a înscris, apoi, cu câteva săptămâni înainte de debutul campionatului, a renunţat să mai participe în Ligă.

Teoretic, toate cele trei echipe care vor participa la turneul din Capitală pot ajunge în prima divizie, pentru că în regulament se prevăd următoarele: „Vor promova echipa/ echipele clasate pe locurile I, II sau III, în funcţie de numărul locurilor rămase libere în Liga Naţională, după expirarea termenelor de înscriere". În primul meci, CS Universitatea Craiova va înfrunta astăzi, de la ora 18.00, pe SCM Rom Cri Braşov, formaţia care în sezonul trecut a evoluat în Liga Naţională, dar care a retrogradat. Oltenii au mai întâlnit formaţia din Braşov şi vara trecută, tot la un turneu de promovare, la Bucureşti, şi i-au învins la o diferenţă de şapte goluri. Numai că în Ligă au mers braşovenii şi formaţia CSM Satu Mare, deoarece meciul direct s-a încheiat exact cu rezultatul care le avantaja pe ambele combatante.

 

Badea este încrezător

 

Mâine dimineaţă, de la ora 11.00, craiovenii vor înfrunta CSU Galaţi, formaţia care a pierdut disputa de la turneul de baraj cu CSM Bucureşti. Sâmbătă dimineaţa vor juca SCM Rom Cri Braşov şi CSU Galaţi.

Pavel Badea, preşedintele CS Universitatea Craiova, este optimist înaintea celor două meciuri ale handbaliştilor antrenaţi de Paul Stuparu şi Cătălin Popescu: „Sunt două meciuri foarte importante şi sperăm să trecem cu bine peste ele. Clubul nu traversează o perioadă bună din punct de vedere financiar, dar am făcut eforturi pentru ca jucătorii să participe şi la acest al doilea turneu. Am promis că voi face tot posibilul să le asigur strictul necesar pentru îndeplinirea obiectivului fixat la începutul sezonului, promovarea. Am bătut Braşovul şi anul trecut la turneul de baraj şi ar trebui să îi batem şi acum, chiar dacă jucătorii lor au experienţa acumulată în acest an în care au evoluat în Ligă. Despre formaţia din Galaţi nu mă pot pronunţa, pentru că nu am informaţii prea multe. Chiar dacă nu suntem siguri sută la sută că cine câştigă turneul de la Bucureşti va evolua la anul pe prima scenă a handbalului românesc, eu voi trăi cele două partide la aceeaşi intensitate, pentru că pun suflet în tot ceea ce fac". Handbaliştii craioveni au plecat de ieri spre Capitală, iar aseară aveau programat un antrenament de acomodare în sala „Lucian Grigorescu". Antrenorul Paul Stuparu a precizat că toţi jucători din lot au făcut deplasarea şi că sunt încrezători că vor depăşi echipele din Braşov şi Galaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS