10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFranţa caută primul succes la CM

Franţa caută primul succes la CM

Echipa lui Raymond Domenech va fi nevoită să atace mai mult în partida cu Mexic pentru că nu are decât un singur punct în Grupa A, în timp ce Argentina poate să-şi asigure şefia Grupei B dacă învinge Coreea de Sud.

 

Naţionala Franţei n-a convins pe nimeni în primul meci pe care l-a jucat în Grupa A la Cupa Mondială contra Uruguayului (0-0). Astăzi, de la ora 21.30, la Polkwane, în meciul cu Mexic, selecţionata pregătită de Raymond Domenech nu-şi mai permite să facă vreun pas greşit şi trebuie să câştige pentru a-şi mări şansele de calificare în optimi. Selecţionerul Franţei intenţionează să folosească acelaşi sistem 4-2-3-1 pe care l-a utilizat în meciul de deschidere, un sistem criticat de presa franceză, fiind considerat prea defensiv. „Ca să ajungi departe la Cupa Mondială, ai nevoie de o defensivă foarte solidă", a spus Domenech pentru Le Parisien. Tehnicianul intenţionează să introducă din nou în unsprezecele de start doi închizători, iar o formaţie probabilă ar putea arăta astfel: Lloris – Sagna, Gallas, Abidal, Evra (cap.) – Toulalan, Diaby – Govou, Ribéry, Malouda – Anelka.

Adversara Franţei, Mexicul, a obţinut la rândul ei o remiză, 1-1, în partida de deschidere a competiţiei, cu Africa de Sud. „Verzii" pot pune probleme Franţei pentru că au arătat că au jucători foarte tehnici care sunt capabili să scoată din joc adversarii direcţi. Singura problemă a formaţiei antrenate de Javier Aguirre este condiţia fizică nu foarte bună, fapt remarcat în repriza a doua a meciului cu Africa de Sud.

 

Argentina poate ajunge astăzi în optimi

 

Reprezentativa Argentinei a început cu dreptul Mondialul sud-african (1-0 cu Nigeria) şi are şansa astăzi să obţină „biletele" pentru optimile de finală în cazul unui succes în faţa Coreei de Sud. Asiaticii au impresionat însă în partida lor de debut, când au învins fără drept de apel Grecia, cu 2-0, în Grupa B. „Singurul obiectiv al nostru este să câştigăm fiecare meci şi Cupa Mondială. Am răspuns criticilor printr-o victorie în primul meci, acum va urma alta", a declarat atacantul argentinian Carlos Tevez. Selecţionerul sud-americanilor, Diego Armando Maradona, a declarat că nu vor fi surprize în unsprezecele de start la meciul contra Coreei de Sud. „Surprize? Singura surpriză ar fi dacă aş intra eu pe teren", a spus tehnicianul, care a mai precizat că nu-l poate lăsa în afara echipei de start pe Tevez nici dacă acesta joacă prost, pentru că în Argentina este un idol pentru mulţi.

Coreenii păreau foarte preocupaţi ieri de modalităţile prin care poate fi oprit argentinianul Lionel Messi, cel mai bun jucător din lume. Au surprins declaraţiile făcute de atacantul sud-coreean Park Chu Young: „Este nevoie de faulturi inteligente. Când începe să dribleze, este imposibil să-l opreşti, să atingi mingea. Aşadar, trebuie făcute faulturi inteligente asupra lui.

Tot astăzi, în Grupa B se mai dispută meciul dintre Nigeria şi Grecia, două formaţii care au neapărat nevoie de victorie pentru a mai spera la calificare, având în vedere că în primul meci nu au acumulat nici un punct.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS