12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDe ce n-a venit Piţi

De ce n-a venit Piţi

Universitatea Craiova se caută în privinţa antrenorului principal sau cel puţin până la ora trimiterii la tipar a acestui comentariu, finanţatorul n-a anunţat oficial numele antrenorului şi colaboratorilor. Ştim doar de un anume director tehnic Tăbârcă, om şcolit prin Europa, dar fără nici un nume în fotbal. Iar ca experienţă în meseria dificilă şi complexă de antrenor, ce să mai vorbim… Gloria Bistriţa, sub scurta sa comandă tehnică, a fost ciuca bătăilor în campionatul trecut. Asta însă nu înseamnă că istoria se va repeta şi la Craiova, mai ales că aici nu va fi singur, va primi destule sfaturi. Una peste alta, Tăbârcă ar trebui să muncească gratis la Universitatea deoarece a venit la un brand care ar putea să-l lanseze şi pe el, un cvasinecunoscut, pe orbita antrenorilor, adică Universitatea Craiova ar putea însemna pentru Tăbârcă o rampă.

De ce n-a venit Victor Piţurcă sau de ce nu a fost căutat Balaci direct de finanţator şi să i se propună funcţia de antrenor principal? Sunt întrebări la care se cunoaşte răspunsul deoarece ştim cine este în capu’ trebii la Universitatea şi cum ia acesta deciziile în miez de noapte, ştim cam ce buget are ş.a.m.d.

Steaua a demarat pregătirile la începutul săptămânii, şedinţele fiind conduse de un tehnician aflat în staff-ul clubului, Strizu. Noul trio de antrenori anunţat, enclava oltenească Victor Piţurcă – Eugen Neagoe – Gabi Boldici, nu şi-a făcut apariţia! De ce? Piţurcă i-a impus finanţatorului Becali mai multe condiţii, printre care şi aceea ca jucătorii să fie plătiţi la zi, plus un buget corespunzător pentru achiziţii. Doar după ce aceste condiţii principale vor fi îndeplinite, „Piţi“ va semna! Cam aşa au fost discuţiile şi la Craiova, adică aceleaşi condiţii i le-a pus Piţurcă şi lui Mititelu. În plus, „Piţi“ nu agreează varianta ca jocurile de acasă ale Ştiinţei să se dispute la Turnu Severin. La toate aceste cerinţe ale fostului selecţioner, Mititelu a răspuns prin promisiuni şi cu banii-himeră pe care îi are de luat în această viaţă de la Fondul Proprietatea…

Revenind la subiectul controversat din Bănie, acela al „mutării“ echipei la Turnu Severin, discuţia continuă. Probabil că noul preşedinte al Universităţii Craiova, Geolgău, care a cunoscut cele mai mari reuşite ale carierei pe fostul „Central“ din Bănie, va încerca să readucă echipa alb-albaştrilor pe „Ion Oblemenco“, deşi se aude că Adrian Mititelu nu vrea să discute despre acest subiect fierbinte. Cu alte cuvinte, vorba domnului Corneliu Stroe, preşedintele de onoare al Ştiinţei, „în proporţie de 99,9 la sută Universitatea va juca şi în sezonul 2010/2011 tot pe Municipalul din Turnu Severin“.

Ştiinţa este o echipă privată, Mititelu o finanţează, aşa că „ciocu’ mic“, nu?

În concluzie, un antrenor cu personalitate puternică, gen Piţurcă sau Balaci, nu ar putea lucra cu finanţatorul Mititelu deoarece acesta nu acceptă decât ideile lui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII