16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSpania nu crede în istorie, ci în valoare

Spania nu crede în istorie, ci în valoare

Chiar dacă reprezentativa iberică nu a pierdut niciodată în faţa celor trei adversare pe care le are în Grupa H, selecţionerul campioanei Europei, Vicente del Bosque, susţine că nu se bazează pe datele statistice, ci pe forţa echipei sale.

 

Favoritele Grupei H, Spania şi Elveţia, se vor înfrunta astăzi, de la ora 17.00, la Durban. Selecţionerul spaniol Vicente del Bosque se bazează pe o echipă de vis, campioana europeană en-titre fiind favorita acestui Mondial. Demn de remarcat este faptul că reprezentativa iberică nu a pierdut niciodată în faţa celor trei adversare pe care le are în Grupa H, Elveţia, Chile şi Honduras. În ceea ce priveşte confruntările directe cu Elveţia, Spania a câştigat 15 partide şi a înregistrat trei remize în cele 18 meciuri. Selecţionerul Vicente del Bosque este totuşi circumspect şi susţine că nu se bazează prea mult pe datele statistice. „Ştim că suntem favoriţii grupei, dar trebuie să arătăm asta şi pe teren. Istoria nu înseamnă nimic. Nu trebuie să ne vedem câştigători în faţa nimănui", a precizat tehnicianul naţionalei iberice. Elveţia beneficiază de experienţa selecţionerului german Ottmar Hitzfeld, care a reuşit să alcătuiască o formaţie echilibrată în toate compartimentele. Hitzfeld, care pregăteşte naţionala elveţiană din iulie 2008, este încrezător în forţa de joc a echipei sale şi vizează un loc în optimile de finală: „Am putea speria câteva dintre favorite".

 

Honduras – Chile

 

Hunduras – Chile este prima partidă a Grupei H, aceasta fiind programată azi, de la ora 14.30, la Nelspruit. Reprezentativa honduriană are şanse mici în această confruntare, deşi selecţionerul Reinaldo Rueda beneficiază de jucători destul de valoroşi, cum sunt Palacios, de la Tottenham, Figueroa şi Thomas, ambii de la Wigan, sau atacantul echipei Genoa, D. Suazo. Cu toate acestea, naţionala care reprezintă zona CONCACAF are probleme de concentrare şi de moral, aceste lucruri observându-se şi în amicalul cu România, câştigat de tricolori, scor 3-0, în urmă cu câteva săptămâni. Chile are de trei ani acelaşi selecţioner, Marcelo Bielsa, acesta reuşind să se califice la actuala ediţie a Mondialului după ce s-a clasat pe locul secund în grupa preliminară, Zona America de Sud, după Brazilia, dar înaintea Argentinei.

 

Africa de Sud – Uruguay

 

În minutul 81 al partidei cu Franţa, mijlocaşul uruguayan Nicolas Lodeiro a fost eliminat de pe teren pentru cumul de cartonaşe galbene, el devenind astfel primul jucător de la actuala ediţie a Cupei Mondiale care primeşte un cartonaş roşu. Fiind suspendat, Lodeiro nu va juca în partida pe care Uruguay o va susţine azi, de la ora 21.30, la Pretoria, în compania Africii de Sud. Fotbaliştii naţionalei „Bafana, Bafana" au un moral bun după prestaţia din meciul inaugural, 1-1 cu Mexic, însă vor avea de înfruntat o echipă foarte bine organizată şi care beneficiază în ofensivă de aportul unui atacant de rasă, Diego Forlan.

Rezultatele CM 2010

Rezultatele înregistrate la CM 2010: Grupa A: Africa de Sud – Mexic 1-1 (Tshabalala ’55 / Marquez ’79), Franţa – Uruguay 0-0; Grupa B: Coreea de Sud – Grecia 2-0 (Lee ’7, Ji Sung Park ’52), Argentina – Nigeria 1-0 (Heinze ’6). Grupa C: Anglia – SUA 1-1 (Gerrard ’4 / Dempsey ’40), Algeria – Slovenia 0-1 (Koren ’79); Grupa D: Serbia – Ghana 0-1 (Gyan ’84-penalti), Germania – Australia 4-0 (Podolski ’8, Klose ’26, T. Muller ’68, Cacau ’70); Grupa E: Olanda – Danemarca 2-0 (Sm. Poulsen ’46-autogol, Kuyt ’85), Japonia – Camerun 1-0 (Honda ’39); Grupa F: Italia – Paraguay 1-1 (De Rossi ’63 / Alcaraz ’39)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU