12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a dus calificarea la Mondial

S-a dus calificarea la Mondial

Naţionala masculină de handbal a României a fost învinsă de formaţia Rusiei cu scorul de 32-28 (12-10) în Sala Sporturilor „Ioan Kunst-Ghermănescu" din Capitală, în prima manşă a barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din Suedia (13-31 ianuarie 2011), informează Agerpres. Elevii lui Vasile Stângă au fost dominaţi clar de adversarii lor, ruşii conducând în permanenţă pe tabela de marcaj şi desprinzându-se în timpul partidei chiar şi la şase goluri. „Am intrat timoraţi,
nu-mi explic ce s-a întâmplat. Cred că sala ne-a omorât, a fost foarte cald. Am făcut multe greşeli în apărare, Rusia s-a văzut că este o echipă experimentată care ştie jocul. Au jucători care ştiu să rezolve orice sistem de apărare. În retur nu vom avea nimic de pierdut. Vom juca la sacrificiu", a spus Vasile Stângă la Digisport. Ţinând cont de diferenţa de scor, este greu de crezut că Valentin Ghionea şi compania vor reuşi să revină în manşa secundă, care va avea loc sâmbătă, la Cehov.

În confruntarea de la Bucureşti, Vasile Stângă i-a folosit pe Mihai Popescu, Ionuţ Ciobanu – portari, Valentin Ghionea (5 goluri), Gabriel Florea (4), Alin Şania (3), Iuliu Csepreghi (5), Iulian Stamate (1), Dan Savenco (2), Marius Sadoveac (3), Marius Novanc (3), Rareş Jurcă (1) şi Alexandru Sabou (1). De partea cealaltă, selecţionerul Rusiei, Vladimir Maksimov, a mizat pe Oleg Grams, Aleksei Kostigov – portari, Aleksei Rastvorţev (4 goluri), Dmitri Kovalev (4), Samuel Aslanian (8), Andrei Starîh (4), Vasili Filippov (1), Eduard Kokşarov (5), Mihail Cipurin (2), Aleksandr Cernoivanov (1), Timur Dibirov (2), Aleksei Kamanin (1), Vitali Ivanov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS