12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGeolgău, preşedinte la Ştiinţa

Geolgău, preşedinte la Ştiinţa

Fostul jucător al Craiovei Maxima a fost numit preşedinte la Universitatea Craiova, echipă care va înfrunta Juventus Torino luna viitoare.

 

„Vreau un băiat tânăr, cu nişte calităţi", a spus patronul Adrian Mititelu acum trei săptămâni, atunci când a făcut profilul viitorului preşedinte al Universităţii. Ieri, s-a aflat şi numele acestuia: Ion Geolgău. Fostul component al Craiovei Maxima, acum în vârstă de 49 de ani, a revenit în staff-ul Ştiinţei, după ce în vara anului 2009 a mai fost pentru o lună director sportiv. „Mă întorc cu drag la Universitatea. Este echipa mea de suflet şi nu aveam cum să refuz oferta, mai ales că mi-am terminat contractul cu gruparea din Kuweit (echipa de tineret Al-Tadhamon – n.r.). Sper ca încet-încet să mă reacomodez la Ştiinţa şi să reuşim să facem treabă în Liga I sezonul viitor", a spus Geolgău ieri. Ion „Gheorghiţă" Geolgău a jucat peste 13 sezoane la Universitatea Craiova, din 1976 până 1989, fiind un produs al clubului din Bănie. Geolgău a confirmat ieri amicalul pe care Ştiinţa îl va susţine pe 11 iulie cu Juventus Torino, în localitatea Pinzolo – regiunea Trento, acolo unde „Bătrâna Doamnă" îşi va stabili cartierul general în perioada 3-18 iulie. De perfectarea acestui amical s-a ocupat impresarul Horaţiu Horoba. Universitatea, care va merge la Kaprun (Austria) în stagiul de vară, se află în faţa celui de-al doilea amical de lux, după ce anul trecut a înfruntat Lazio Roma.

Până la amicalul din iulie, clubul din Bănie se pregăteşte pentru finala mică a Campionatului Naţional de juniori B, elevii antrenorului Ion Ciocan urmând să joace în această seară, la Mogoşoaia, pentru medaliile de bronz, contra echipei similare a clubului FC Timişoara.

 

Dorel Stoica, bun
de plată

 

Finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a declarat război clubului Steaua şi jucătorului Dorel Stoica, ultimul fiind obligat să plătească aproape un milion de euro grupării oltene pentru a putea îmbrăca tricoul roşu-albastru. „FC Universitatea prezintă public convenţia semnată pe 27.12.2009, între clubul alb-albastru şi jucătorul Dorel Stoica, în care se specifică faptul că poate juca liber în străinătate, iar dacă va semna un contract cu o echipă din România mai devreme de 31.12.2013, jucătorul se obligă să plătească despăgubiri de 999.000 de euro clubului din Bănie, în termen de cinci zile de la data legitimării contractului cu noul club. Actul, semnat în trei exemplare, a fost înregistrat la LPF în data de 03.02.2010", se arată în comunicatul postat ieri pe site-ul oficial al clubului.

Săptămâna trecută, Univer-sitatea Craiova anunţase că a cheltuit 1,3 milioane de dolari cu Dorel Stoica şi i-a reproşat fotbalistului că a negociat pe ascuns cu alte formaţii din România, deşi în iarnă a promis că nu va face acest lucru. Dorel Stoica a evoluat cinci sezoane la Universitatea Craiova, iar în pauza competiţională a sezonului 2009-2010 s-a transferat la formaţia saudită Al-Ettifaq Football Club.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII