16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSlovenia a învins

Slovenia a învins

Algeria – Slovenia 0-1

A marcat: Koren ‘80

Stadion „Peter Mokaba“, Polkwane

Spectatori: 35.000

Algeria: Chaouck – Bougherra, Halliche, Yahia – Belhadj, Lacen, Yebda, Kadir (Guedioura ‘83) – Ziani – Matmour (Saifi ‘77), Djebour (Ghezzal ‘60). Selecţioner: Rabah Saâdane.

Slovenia: Handanovic – Brecko, Cesar, Suler, Jokic – Birsa (Peknic ‘81), Rdaosavljevic, Koren, Kirm – Dedic (Ljubijankic ‘70), Novakovic. Selecţioner: Matjaž Kek.

A arbitrat: Pablo Pozo (Chile)

Slovenia a câştigat, cu 1-0, partida cu Algeria, disputată ieri, la Polkwane, şi s-a instalat, surprinzător, pe primul loc în Grupa C a Cupei Mondiale, din care mai fac parte Anglia şi SUA. Unicul gol al meciului a fost marcat de Koren în minutul 80. Algerienii au început mai bine meciul şi au avut şansa să deschidă scorul în minutul 4, când portarul sloven Handanovic a scos cu greu un balon trimis în forţă de Djebour. A urmat o lungă perioadă de timp în care cele două echipe şi-au disputat balonul la centrul terenului, fără să-şi creeze ocazii de gol. Liniştea din jocul celor două formaţii a fost perturbată doar de zumzetul vuvuzelelor din tribunele stadionului din Polkwane şi de un şut expediat de slovenul Birsa din lovitură liberă, în minutul 20, când goalkeeperul algerian a ieşit şi a respins. Repriza a doua a fost la fel de săracă în faze de poartă. În minutul 70, africanii au rămas în inferioritate numerică, după ce Ghezzal a primit al doilea cartonaş galben. Slovenii au presat mai mult şi au marcat golul victoriei, în minutul 80, prin Koren, care l-a învins pe portarul advers cu un şut din afara careului de 16 metri. Algeria a avut şansa să egaleze în minutul 83, când Bougherra a trimis cu capul puţin pe lângă poartă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS