17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSelecţionata Doljului a pierdut finala

Selecţionata Doljului a pierdut finala

După ce câştigase primele trei ediţii ale Cupei Regiunilor pentru fotbalişti amatori, selecţionata Doljului a fost învinsă, sâmbătă, în finala de la Mogoşoaia, de către AJF Prahova, scor 2-1.

 

Surpriză mare în finala Cupei Regiunilor pentru fotbaliştii amatori! Ajunsă în finală pentru a patra oară consecutiv, din tot atâtea ediţii disputate, selecţionata judeţului Dolj (până anul acesta a evoluat sub denumirea de selecţionata Olteniei) nu a mai reuşit să câştige trofeul, aşa cum o făcuse în 2004, 2006 şi 2007 (singurii ani în care s-a desfăşurat competiţia pe plan intern). Oltenii au fost depăşiţi, sâmbătă, în finala disputată pe stadionul de la Mogoşoaia, de selecţionata AJF Prahova, cu scorul de 2-1. Prahovenii conduceau la pauză, prin reuşita lui Decebal Nae (‘31), iar la zece minute de la reluarea reprizei secunde acelaşi Nae a majorat avantajul pentru echipa sa. Singurul gol al doljenilor a fost reuşit de Ştefăniţă Stuparu, în minutul 66. Antrenorul selecţionatei Doljului, Sorin Pătraşcu, a spus ieri că elevii săi s-au bătut singuri, deoarece nu au reuşit să fructifice numeroase ocazii de gol: „Am pierdut pe mâna noastră! Jucătorii mei au ratat foarte mult. Să amintesc numai ratările lui Munteanu, Dimian, Tâmplaru şi Sandu, singuri cu portarul. În schimb, adversarii noştri au avut trei ocazii, dintre care două au fost goluri. Portarul nostru, Rizan, cu excepţia celor două mingi pe care le-a scos din plasă şi a altor două centrări ale prahovenilor, nu a avut ce apăra. La final, jucătorii adverşi au venit la noi în vestiar şi au recunoscut că ne-au bătut cu noroc". Pentru selecţionata Doljului au evoluat sâmbătă următorii jucători: Rizan – Stoian, Diţă, Pârvu, Mateiţă – Tâmplaru, Dimian, Preda, D. Sandu – Munteanu, Cojocaru. Au mai intrat: Şt. Stuparu, Lupu, Balaban, Stănculescu. Au mai făcut deplasarea: Onescu, Buruntia şi Pârvan. Formaţia doljeană a fost susţinută din tribuna oficială a stadionului de la Mogoşoaia de un grup format din aproximativ 40 de persoane, care însă s-au întors la Craiova dezamăgite. Selecţionata AJF Prahova a eliminat în semifinală Brăila, scor 4-0, iar selecţionata Doljului a depăşit echipa din Teleorman, scor 4-1, după prelungiri (1-1 după 90 de minute).

 

Vicecampioni europeni în 2009

 

După ce trei ediţii la rând selecţionata Olteniei câştigase titlul naţional, iar în vara anului trecut a obţinut medalia de argint la Cupa Regiunilor UEFA, Pătraşcu regretă că s-a întrerupt parcursul bun: „Este o mare dezamăgire pentru mine. De şase ani dominăm competiţia internă şi avem meciuri internaţionale. Acum îmi pare cu atât mai rău cu cât veneam după o performanţă unică, locul doi în Europa, şi ne doream o nouă calificare pentru a ataca trofeul. În 2005, când am participat prima dată la un turneu final, în Croaţia, unde am luat locul cinci, România se afla pe locul 40 în clasamentul internaţional. Acum, în urma rezultatelor noastre din ultimii ani, ţara noastră se află pe locul opt. Să vedem ce va realiza selecţionata AJF Prahova, deoarece nu are experienţă…". Pentru a se califica la turneul final al Cupei Regiunilor UEFA, echipa din Prahova va avea de depăşit două tururi preliminare. Primul se va desfăşura în Ungaria, în perioada 31 august-4 septembrie 2010. Reprezentanta României va juca împotriva selecţionatelor similare din Ungaria, Israel şi Armenia. În turul următor, ultimul preliminar, se vor califica însă câştigătoarele celor trei grupe din prima fază şi cele mai bune două echipe de pe locul doi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU