13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpectacol la debutul Mondialului

Spectacol la debutul Mondialului

Africa de Sud – Mexic 1-1

Stadion „Soccer City“, Johannesburg, spectatori: 90.000.

Au marcat: Tshabalala ‘54, R. Marquez ‘78.

Africa de Sud: Khune – Gaxa, Mokoena, Khumalo, Thwala (‘46, Masilela) – Modise, Dikgacoi, Letsholonyane, Pienaar (‘81, Parker), Tshabalala – Mphela. Antrenor: Carlos Alberto Pareira.

Mexic: Perez – Aguillar (‘57, Guardad), Rodriguez, Osorio, Salcido – Juarez, Marquez, Torrado – Giovani, Franco (‘72, Hernandez), Vela (‘66, Blanco). Antrenor: Javier Aguirre.

A arbitrat: Raşan Irmatov (Uzbekistan).

În primul meci al CM 2010, Africa de Sud a terminat la egalitate, 1-1, confruntarea cu naţionala Mexicului.

 

Cel mai important eveniment fotbalistic din lume, Campionatul Mondial, a început vineri, în meciul de deschidere întâlnindu-se naţionala ţării gazdă, Africa de Sud, şi una dintre reprezentantele zonei CONCACAF, Mexic.

În debutul celei de-a 19-a ediţii a Mondialului s-au înfruntat două echipe care nu se numără printre favoritele la câştigarea trofeului. Deşi specialiştii susţin că Africa de Sud ar putea fi prima ţară organizatoare a cărei naţională să nu depăşească faza grupelor, totuşi jocul prestat ieri de selecţionata „Bafana Bafana" le dă speranţe gazdelor.

Mexicanii au dominat prima repriză, forţând reduta africană. Gazdele au ieşit cu greu din propria jumătate de teren, mulţumindu-se să aglomereze zona din faţa porţii lui Khune şi să încerce să-şi prindă adversarii descoperiţi prin contraatacuri rapide. Trupa lui Aguirre a depăşit de multe ori blocul defensiv sud-afican, însă Giovani (‘4, ‘19) şi Franco (‘14, ‘31, ‘40) nu au reuşit să-l învingă pe Khune.

Prima ocazie mai periculoasă a sud-africanilor a apărut în minutul 22, când şutul din unghi al lui Mphela a fost respins cu greu de Perez. Vela, unul dintre cei trei atacanţi mexicani aruncaţi în luptă de Aguirre, a reuşit să înscrie în minutul 36, însă golul a fost anulat corect pentru o poziţie de ofsaid. În ultimele cinci minute ale primei reprize, africanii au ieşit mai mult la joc şi au ratat o mare ocazie de gol prin Mphela (‘43), care a trecut pe lângă centrarea lui Tshabalala.

Africanii au preluat iniţiativa în repriza secundă şi au deschis scorul în minutul 54: Tshabalala a fost lansat în adâncime pe partea stângă, a pătruns în viteză în careu şi a şutat imparabil, în diagonală, catapultând balonul în vinclul porţii lui Perez. Mexicanii au ripostat imediat, însă mingea şutată din apropiere de Giovani a fost respinsă de la vinclu de Khune. Modise (‘65, ‘69) şi Mhpela (‘66) au trecut pe lângă majorarea scorului, iar egalitatea a fost restabilită în minutul 78, când Guardado a centrat de pe stânga la colţul lung, iar Rafa Marquez a înscris cu un şut puternic din 6 metri. Mphela a irosit în minutul 89 cea mai mare ocazie a meciului, atacantul sud-african, scăpat singur cu portarul, şutând în bară.

Rezultatul final, 1-1, menţine ambele combatante în lupta pentru accederea în optimi dintr-o grupă din care mai fac parte Franţa şi Uruguay, cele două foste campioane mondiale înfruntându-se aseară, după închiderea ediţiei, la Cape Town.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU